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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  02/03/2012
Data da última atualização:  07/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, A. R. L.; BASSOI, L. H.; ROCHA, M. G.; SILVA, J. A.; CHAVES, M. M.; AMÂNCIO, S.
Afiliação:  A. R. L. SANTOS; LUIS HENRIQUE BASSOI, CPATSA; M. G. ROCHA; J. A. SILVA; M. M. CHAVES; S. AMÂNCIO.
Título:  Fisiologia da interação entre cultivares de videiras sob irrigação deficitária no Vale do Submédio São Francisco, Brasil.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Plant Physiology, v. 23, p. 199. set. 2011.
Idioma:  Português
Notas:  Suplemento. Edição dos Resumos do XIII Congresso Brasileiro de Fisiologia Vegetal; XIV Reunião Latino-Americana de Fisiologia Vegetal, Búzios, set. 2011.
Conteúdo:  O Submédio São Francisco, no Nordeste brasileiro, pratica uma vitivinicultura que coexiste com as alterações do clima global. Neste contexto estudamos o comportamento de videiras das cultivares Syrah (Syr-PF) e Paulsen 1103 (1103-P) e a interação entre estas variedades (Syr/1103P), quanto à expressão fisiológica, em função de 3 tratamentos de irrigação: plena ou testemunha (IP), com déficit hídrico controlado (IDC) e irrigação deficitária (ID).
Palavras-Chave:  Deficit hídrico; Paulsen; Semiárido; Syrah; Trocas gasosas; Vale do Submédio São Francisco.
Thesagro:  Uva; Variedade; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54965/1/Bassoi1-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA46858 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  19/02/2024
Data da última atualização:  19/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  MATIAS, G. C.; BOREM, F. M.; ALVES, A. P. de C.; HAEBERLIN, L.; SANTOS, C. M. dos; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  GABRIEL CARVALHO MATIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; FLÁVIO MEIRA BOREM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANA PAULA DE CARVALHO ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUANA HAEBERLIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CLAUDIA MENDES DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa.
Título:  Effect of storage conditions on the physical properties of coffee beans with different qualities.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Eureka: Life Sciences, n. 5, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quality of coffee stars in the field, and goes through the harvesting and post-harvesting processes, and continues to storage and transportation. The storage of coffee beans aims to stock a product for a certain period of time. However, factors such as quality and metabo-lism of the grain, water content, environmental conditions of the warehouse, type of packaging, and storage time inf luence the maintenance of these characteristics, and may negatively affect sensory aspects of the beverage. The use of high-barrier packaging or refrigerated storage practices are alternatives that can ensure grain quality during storage. Thus, the objective of the present study was to evaluate the behavior of raw coffee beans, of different processing and quality levels, packed in impermeable packages and stored in a refrigerated environment. The specialty coffees were previously sampled and characterized as to the drink, with two lots (one of natural coffee and the other of pulped natural coffee) evaluated with a score of 82points, and another lot of natural coffee evaluated with a score of 84points. They were packed in two types of packaging: moisture and gas permeable, and gas, moisture, and light impermeable. The beans were stored in ambient con-ditions without temperature control and in refrigerated environments. The CO2 concentration inside the packaging was measured, and the physical analyses – water content, color, and apparent specific mass – were performed. According to the resul... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Carbon dioxide; Coffee beans; Jute; Packaging; Refrigeration; Storage.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1788 - 1UPCAP - DD
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