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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  16/02/2012
Data da última atualização:  12/07/2019
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Título:  BRS Kampai: cultivar de pessegueiro.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado; Campinas: Embrapa Transferência de Tecnologia, 2010.
Descrição Física:  1 folder.
Idioma:  Português
Notas:  MARIA DO CARMO BASSOLS RASEIRA (CPACT). Agosto 2010.
Palavras-Chave:  BRS Kampai; Pessegueiro.
Thesagro:  Pêssego; Variedade.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54904/1/FOLDER-CRIS-MARIA-DO-CARMO-OK-BRS-KAMPAI.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT15388 - 1UMTFD - PP003522010.00352
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Tabuleiros Costeiros. Para informações adicionais entre em contato com cpatc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  13/02/2015
Data da última atualização:  13/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PINTO, Z. V.; CIPRIANO, M. A.; SANTOS, A. da S. dos; PFENNING, L. H.; PATRÍCIO, F. R. A.
Afiliação:  ZAYAME VEGETTE PINTO, Universidade Estadual Paulist; MATHEUS APARECIDO PEREIRA CIPRIANO, Universidade Estadual Paulista; AMAURY DA SILVA DOS SANTOS, CPATC; LUDWIG HEINRICH PFENNING, Universidade Federal de Lavras; FLÁVIA RODRIGUES ALVES PATRÍCIO, Instituto Biológico, Campinas.
Título:  Control of lettuce bottom rot by isolates of Trichoderma spp.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Summa Phytopathol, Botucatu, v. 40, n. 2, p. 141-146, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Bottom rot, caused by Rhizoctonia solani AG 1-IB, is an important disease affecting lettuce in Brazil, where its biological control with Trichoderma was not developed yet. The present study was carried out with the aim of selecting Trichoderma isolates to be used in the control of lettuce bottom rot. Forty-six Trichoderma isolates, obtained with baits containing mycelia of the pathogen, were evaluated in experiments carried out in vitro and in vivo in a greenhouse in two steps. In the laboratory, the isolates were evaluated for their capabilities of parasitizing and producing toxic metabolic substances that could inhibit the pathogen mycelial growth. In the first step of the in vivo experiments, the number and the dry weight of lettuce seedlings of the cultivar White Boston were evaluated. In the second step, 12 isolates that were efficient in the first step and showed rapid growth and abundant sporulation in the laboratory were tested for their capability o controlling bottom rot in two repeated experiments, and had their species identified. The majority of the isolates of Trichoderma spp. (76%) showed high capacity for parasitism and 50% of them produced toxic metabolites capable of inhibiting 60-100% of R. solani AG1-IB mycelial growth. Twenty-four isolates increased the number and 23 isolates increased the dry weight of lettuce seedlings inoculated with the pathogen in the first step of the in vivo experiments. In both experiments of the second step, two isolates of T. v... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Biological contr.
Thesagro:  Lactuca Sativa; Thanatephorus Cucumeris.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC23921 - 1UPCAP - DD
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