Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  30/11/2011
Data da última atualização:  15/02/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, P. R.; MENEZES, L. de M.; SILVEIRA, I. D. B.; SUÑÉ, R. W.; CARDOSO, F. F.
Afiliação:  RENATA WOLF SUÑÉ MARTINS DA SILVA, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL.
Título:  Milk chemical composition of beef cows from different genotypes raised in extensive system.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÓN DE LA ASOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 22., 2011, Montevideo, Uruguay. Memorias... Montevideo: Asociación Uruguaya de Producción Animal, 2011.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Among the environmental factors that contribute to calf growth during the pre-weaning period, the most important is the milk provide by its dam. In this sense, not only the amount but also its constituents are important because they must meet the calves nutritional requirements at this developmental stage. The aim of this study was to evaluate the milk chemical composition from different genotype beef cows machine milked in three lactation periods (early, middle and end). The study included 66 cows of the following genotypes: Angus cows (ANAN), Angus x Caracu (ANCR), Angus x Hereford (ANHH) and Angus x Nellore (ANNE). Milk fat percentage was higher for ANCR and ANNE (3.78% and 3.79%, respectively), not differing between them. For protein, ANCR (3.16%) was superior to other genotypes, except ANNE (3.12%). The ANNE genotype had a lactose percentage of 4.77%, being higher than the other evaluated genotypes. Values for total solids of ANCR and ANNE (12.44% and 12.69%, respectively) were also higher than the other genotypes, again not differing between them. There was variation in the milk composition among the measured periods. Lactose percentage assessed during late lactation was lower than in the two earlier periods. For the milk fat percentage, there was an increase in late lactation compared to assessments in the earlier periods. The total solids and protein percentage increased concentrations from early to middle and from middle to late lactation periods. We conclude that t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Leite Instável Não Ácido; LINA; Sistema de Criação extensivo.
Thesagro:  Composição Química; Gado de Corte; Leite.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48601/1/K38.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL12274 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  02/07/2019
Data da última atualização:  02/07/2019
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  JORGE, M. H. A.; MELO, R. A. de C. e; HABER, L. L.; REYES, C. P.; COSTA, E.; BORGES, S. R. dos S.
Afiliação:  MARCAL HENRIQUE AMICI JORGE, CNPH; RAPHAEL AUGUSTO DE CASTRO E MELO, CNPH; LENITA LIMA HABER, CNPH; CAROLINE PINHEIRO REYES, CNPH; Edilson Costa, Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul; Shara Regina dos Santos Borges, Universidade de Brasília.
Título:  Recomendações técnicas para utilização de bandejas multicelulares na produção de mudas de hortaliças.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2019.
Páginas:  30 p.
Série:  (Embrapa Hortaliças. Documentos, 164).
ISSN:  1415-2312
Idioma:  Português
Conteúdo:  Esta publicação tem como objetivo disponibilizar informações técnicas sobre bandejas de células - recipientes amplamente utilizados por produtores de mudas de hortaliças - para que o produtor possa ser instruído sobre a escolha do modelo mais adequado e sua utilização, conciliando tudo isso ao manejo da(s) hortaliça(s) a ser(em) produzida(s) e a estrutura de produção pretendida em sua propriedade.
Thesagro:  Hortaliça; Muda; Reprodução Vegetal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199065/1/DOC-164-FINAL.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41059 - 1UPEFL - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional