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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  04/10/2011
Data da última atualização:  04/10/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEROY, T.; DE BELLIS, F.; LEGNATE, H.; KANANURA, E.; GONZALES, G.; PEREIRA, L. F. P.; ANDRADE, A. C.; CHARMETANT, P.; MONTAGNON, C.; CUBRY, P.; MARRACCINI, P.; POT, D.; KOCHKO, A. de.
Afiliação:  UMR AGAP, CIRAD; UMR AGAP, CIRAD; CNRA; National Agricultural Research Organisation - NARO; University of Seville; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; ALAN CARVALHO ANDRADE, CENARGEN; UMR AGAP, CIRAD; UMR RPB, CIRAD; UMR AGAP, CIRAD; UMR AGAP, CIRAD; AMR AGAP, CIRAD; UMR DIADE, IRD.
Título:  Improving the quality of African robustas: QTLs for yield- and quality-related traits in Coffea canephora.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Tree Genetics & Genomes, v. 7, n. 4, p. 781-798, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffea canephora breeding requires combining sustainable productivity with improved technological and cup quality characteristics. Beverage quality is a complex and subjective trait, and breeding for this trait is time consuming and depends on knowledge of the genetics of its components. A highly variable C. canephora progeny resulting from an intraspecific cross was assessed for 63 traits over 5 years. To identify quantitative trait loci (QTLs) controlling agronomic, technological, and quality-related traits, a genetic map comprising 236 molecular markers was constructed, and composite interval mapping was performed. Beverage quality was evaluated in relation to biochemical and cup tasting traits. QTLs were identified for almost half of the traits evaluated, with effects ranging from 6% to 80% of phenotypic variation. Most of them present a consistent detection over years. The strongest QTLs explained a high percentage of the variation for yield in 2006 (34% to 57%), bean size (25% to 35%), content of chlorogenic acids (22% to 35%), sucrose and trigonelline content (29% to 81%), and acidity and bitterness of coffee beverages (30% to 55%). Regions of the C. canephora genome influencing beverage quality were identified. Five QTL zones were co-localized with candidate genes related to the biosynthesis of the analyzed traits: two genes coding for caffeine biosynthesis, one gene implicated in the biosynthesis of chlorogenic acids, and two genes implicated in sugar metabolism. Th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Beverage quality; Biochemical traits; Coffee; Cup tasting; QTL.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42829/1/Improving-the-quality-of-African.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC220 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  10/12/2014
Data da última atualização:  18/12/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, D. C. da; ALMEIDA, A. C. de S.; DUARTE, D. M.; CORRÊA, F.; FREITAS, M. M. de; LACERDA, M. C.; BARRIGOSSI, J. A. F.; JESUS, F. G. de.
Afiliação:  DIANA C. DA SILVA, UEG Ipameri-GO; ANDRE CIRILO DE S. ALMEIDA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Urutaí-GO; DAIANE M. DUARTE, UEG Ipameri-GO; FERNANDA CORRÊA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Urutaí-GO; MARCELO M. DE FREITAS, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Urutaí-GO; MABIO CHRISLEY LACERDA, CNPAF; JOSE ALEXANDRE F BARRIGOSSI, CNPAF; FLÁVIO G. DE JESUS, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Urutaí-GO.
Título:  Resistência de variedades de arroz a Sitophilus zeamays (Coleoptera: Curculionidae).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 25., 2014, Goiânia. Entomologia integrada à sociedade para o desenvolvimento sustentável: anais. Goiânia: Sociedade Entomológica do Brasil, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar a resistência de variedades de arroz ao Sitophilus zeamais.
Palavras-Chave:  Sitophilus zeamays.
Thesagro:  Arroz; Caruncho; Gorgulho dos cereais; Oryza sativa; Praga de planta.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113462/1/1436.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33133 - 1UPCRA - DD2014.6192014.619
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