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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/07/2011
Data da última atualização:  24/08/2012
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  ALBUQUERQUE, T. C. S. de; DANTAS, B. F.
Afiliação:  TERESINHA COSTA S DE ALBUQUERQUE, CPAF-RR.
Título:  Aplicação foliar de aminoácidos e a qualidade das uvas da cv. Benitaka.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2010.
Páginas:  19p.
Série:  (Embrapa Roraima. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 23).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho teve como objetivo verificar a influência de aminoácidos (aa) sobre a qualidade das uvas 'Benitaka', em experimento instalado em Petrolina-PE, no submédio São Francisco.
Palavras-Chave:  Aminoácidos; Benitaka; Vale do São Francisco; Videira.
Thesagro:  Adubação Foliar; Uva; Variedade.
Thesaurus Nal:  Grapes; Varieties.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/38921/1/BPD-23-2010-ID-48-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR13167 - 1UMTFL - PPS2010.257S2010.257
CPATSA45464 - 1UPCFL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/01/2017
Data da última atualização:  09/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; LIMA, M. dos S.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  Carla Valeria da Silva Padilha, Universidade do Estado da Bahia, Departamento de Ciencias Sociais; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; Marcos dos Santos Lima, Instituto Federal do Sertao Pernambucano; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA.
Título:  Phenolic compounds profile and antioxidant activity of commercial tropical red wines (Vitis vinifera L.) from São Francisco Valley, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Biochemistry, p. 1-9, out. 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the phenolic composition and antioxidant activity of commercial red wines produced from Vitis vinifera L. grapes grown in the São Francisco Valley (SFV), which is a tropical region in northeastern Brazil. All wines showed phenolic compound contents consistent with those of other traditional wine producing regions and high antioxidant activity. In total, 20 phenolic compounds were quantified by RP-HPLC-DAD-FD and the antioxidant activity was positively correlated with the content of syringic acid>peonidin 3-O-glucoside>q-coumaric acid>(1)-catechin, epigallocatechin gallate>cyanidin-3-O-glucoside>procyanidin A2>(-)-epicatechin, highlighting the contribution of these bioactive compounds to the antioxidant potential of tropical wines. This study shows that it is possible to obtain wines with a good bioactive component and high antioxidant activity in tropical climates such as that of the SFV. The data reported herein contribute to our knowledge of the wine producing potential of new regions worldwide. Practical applications An important difference between the tropical viticulture practiced in the S~ao Francisco Valley (SFV) and that of other traditional regions of the world is that in the SFV each vine can produce two harvests per year. Also, since this is a region with hot weather, high luminosity and abundant water for irrigation, wineries operate according to a particular scheme, according to the best period in which to harvest the gra... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antioxidant capacity; Tropical wines; Vale do São Francisco; Vinho tinto tropical; Vitivinicultura.
Thesagro:  Composto Fenólico; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV16943 - 1UPCAP - DD663.2
CPATSA56446 - 1UPCAP - DD
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