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1.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, A. C.; BOITEUX, L. S.; FONSECA, M. E. N.; GIORDANO, L. de B. Doce Vita: um híbrido de tomateiro de porte compacto com frutos alaranjados devido à acumulação de beta-caroteno. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 47.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE CUCURBITÁCEAS, 4., 2007, Porto Seguro. Resgatando e valorizando as hortaliças subutilizadas. Porto Seguro: Associação Brasileira de Horticultura, 2007. CD-ROM

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  11/12/2014
Data da última atualização:  17/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  COTTA, S. R.; DIAS, A. C. F.; MARRIEL, I. E.; ANDREOTE, F. D.; SELDIN, L.; ELSAS, J. D. van.
Afiliação:  IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS.
Título:  Different effects of transgenic maize and nontransgenic maize on nitrogen-transforming archaea and bacteria in tropical soils.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Applied and Environmental Microbiology, Washington, v. 80, n. 20, p. 6437-6445, Oct. 2014.
DOI:  10.1128/AEM.01778-14
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The composition of the rhizosphere microbiome is a result of interactions between plant roots, soil, and environmental conditions. The impact of genetic variation in plant species on the composition of the root-associated microbiota remains poorly understood. This study assessed the abundances and structures of nitrogen-transforming (ammonia-oxidizing) archaea and bacteria as well as nitrogen-fixing bacteria driven by genetic modification of their maize host plants. The data show that significant changes in the abundances (revealed by quantitative PCR) of ammonia-oxidizing bacterial and archaeal communities occurred as a result of the maize host being genetically modified. In contrast, the structures of the total communities (determined by PCRdenaturing gradient gel electrophoresis) were mainly driven by factors such as soil type and season and not by plant genotype. Thus, the abundances of ammonia-oxidizing bacterial and archaeal communities but not structures of those communities were revealed to be responsive to changes in maize genotype, allowing the suggestion that community abundances should be explored as candidate bioindicators for monitoring the possible impacts of cultivation of genetically modified plants.
Palavras-Chave:  Planta geneticamente modificada.
Thesagro:  Bactéria; Milho; Nitrogênio.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26277 - 1UPCAP - DD
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