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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/11/2019
Data da última atualização:  07/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MASSUQUETTO, A.; PANISSON, J. C.; MARX, F. O.; SUREK, D.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.
Afiliação:  ANDRÉIA MASSUQUETTO, UFPR; JOSIANE C. PANISSON, UFPR; FRANCIELLE O. MARX, UFPR; DIEGO SUREK, CNPSA; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; ALEX MAIORKA, UFPR.
Título:  Effect of pelleting and different feeding programs on growth performance, carcass yield, and nutrient digestibility in broiler chickens.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Poultry Science, v. 98, p.5497-5503, 2019.
DOI:  10.3382/ps/pez1768
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This experiment was conducted to study the effect of different feeding programs and pelleting on performance, nutrient digestibility, ileal digestible energy (IDE); and carcass yield of broilers from 21 to 35 d of age. In total, 768 male broilers were distributed according to a completely randomized design with 6 treatments and 8 replicates of 16 birds each. The treatments were mash and pelleted diets provided ad libitum, or pelleted and supplied at the same rate (100%) or restricted at 95, 90, and 85% (P100, P95, P90, and P85) of the amount consumed by the birds fed mash diet ad libitum. When supplied ad libitum, the pelleted diet had the highest feed intake and weight gain (WG), better feed conversion ratio (FCR), better feed conversion adjusted for 2.3 kg (AdjFCR, P < 0.001) and caloric conversion (P < 0.001); and higher amount of abdominal fat (P < 0.001) when compared to the control (mash ad libitum). However, there were no effects on nutrient digestibility (P > 0.05). When the pelleted feed was provided in the same amount as in the control group, there were no differences in any of the evaluated parameters (P > 0.05). Limiting pelleted diet to 95, 90, and 85% of free choice mash diet resulted in lower WG (P < 0.001). P90 and P95 treatments resulted in higher dry matter and crude protein digestibility and IDE in relation to the others (P < 0.001). Carcass yield was reduced (P < 0.05) in the birds fed P85 diet. The regression analysis between P100, P95, P90, an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Pair-feeding; Thermal processing.
Thesagro:  Carcaça; Digestibilidade; Frango de Corte; Ração.
Thesaurus Nal:  Broiler chickens; Feed intake; Heat tolerance.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21704 - 1UPCAP - DD
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61.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, M. do S. S.; SILVA, S. H. M. da; FREITAS-SILVA, O.; ABREU, L. F.; LIMA, C. L. S. de. Identification and characterization of afatoxigenic Aspergillus Section Flavi by polyphase approach from Brazil nuts produced in agroforesty production system. Emirates Journal of Food and Agriculture, v. 31, n. 10, p. 768-772. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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62.Imagem marcado/desmarcadoBORBA, T. C. de O.; PEREIRA, H. S.; VIANELLO, R. P.; BASSINELLO, P. Z.; MATSUSHIGE, I. Identificação de regiões genômicas associadas a zinco e ferro em feijoeiro comum. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. [Anais]... Brasília, DF: Embrapa; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2015. p. 180-181. Editora técnica: Marília Regini Nutti.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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63.Imagem marcado/desmarcadoMELO, W. F. de; MARINHO, A. G.; MAKISHIMA, N. Implantação de uma unidade demonstrativa como suporte para capacitação em olericultura na Embrapa Hortaliças vitrine tecnológica. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, ago. 2005. Suplemento 2. CD-ROM.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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64.Imagem marcado/desmarcadoSantos, L. A. da L. Identificação e caracterização de compostos voláteis produzidos por bactérias endofíticas: potencial biocontrole da antracnose em frutos de mamão. Tese (Doutorado em Ciências Agrárias) – Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, Cruz das Almas, 2023, 90 f. il. ORIENTADOR: PROF. DR. CARLOS AUGUSTO DÓREA BRAGANÇA COORIENTADOR: PROF. DR. HARLLEN SANDRO ALVES SILVA – CNPMF
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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65.Imagem marcado/desmarcadoHENNEBERG, L.; GRABICOSKI, E. M. G.; JACCOUD-FILHO, D. de S.; PANOBIANCO, M. Incidência de Sclerotinia sclerotiorum em sementes de soja e sensibilidade dos testes de detecção. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 6, p. 763-768, jun. 2012. Título em inglês: Incidence of Sclerotinia sclerotiorum on soybean seeds and sensitivity of detection tests.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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66.Imagem marcado/desmarcadoPEDROZA FILHO, M. X.; CASTILHO, M. Integration of small scale fish farmers and processing industry in developing countries: case study of aquaculture value chain in Brazil. In: BIENNIAL CONFERENCE OF THE INTERNATIONAL INSTITUTE OF FISHERIES ECONOMICS AND TRADE, 2018, Seattle. Adapting to a changing world: challenges and ppportunities: book of abstracts. Seattle: University of Washington, 2018. p. 285. IIFET 2018.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.
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67.Imagem marcado/desmarcadoÁLVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de. Importância do saber-fazer sobre as características físicas e fisicoquímicas da farinha de mandioca artesanal do Acre. In: SOUZA, J. M. L. de; ÁLVARES, V. de S.; NÓBREGA, M. de S. (ed.). Indicação geográfica da farinha de mandioca de Cruzeiro do Sul, Acre. Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2017. cap. 4, p. 69-77.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
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68.Imagem marcado/desmarcadoMOTA, D. M. da. Dados socioeconômicos do projeto de irrigação Tabuleiros Litorâneos do Piauí. Parnaíba: EMBRAPA-CPAMN, 1994. 36 p. (EMBRAPA-CPAMN-UEP PHB. Documentos, 2).
Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
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69.Imagem marcado/desmarcadoFIRMINO, A. A. P.; FONSECA, F. C. A.; MACEDO, L. L. P.; TOGAWA, R. C.; SILVA JUNIOR, O. B. da; PAPPAS JUNIOR, G. J.; SA, M. F. G. de. Cotton boll weevil (Anthonomus Grandis) transcriptome pyrosequencing and insect-pest control by RNAI gene silencing. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA, 3., 2010, Fortaleza. Programa e resumos. Brasília, DF: SBBiotec, 2010. p. 279.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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70.Imagem marcado/desmarcadoAGUIAR FILHO, S. P. de. Efeito do espaçamento do algodoeiro mocó em fileiras duplas em consórcio com caupi e sorgo. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1984. 17 p. (EMBRAPA-CPATSA. Boletim de pesquisa, 22)
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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71.Imagem marcado/desmarcadoMACHADO, S. do A.; BARTOSZECK, A. C. de P. e S.; FIGUEIREDO FILHO, A.; OLIVEIRA, E. B. de. Dinâmica da distribuição diamétrica de bracatingais na Região Metropolitana de Curitiba. Revista Árvore, Viçosa, MG, v. 30, n. 5, p. 759-768, set./out. 2006.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - B
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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72.Imagem marcado/desmarcadoCOBUCCI, T.; PORTELA, C. M. O.; SILVA, W.; MONTEIRO, A. N. Efeito residual de herbicidas em pré-plantio do feijoeiro, em dois sistemas de aplicação em plantio direto e sua viabilidade econômica. Planta Daninha, v. 22, n. 4, p. 583-590, 2004.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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73.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. T. de; NACHTIGAL, J. C.; MORANTE, J. P.; SANTANA, A. P. dos S. Efeitos de doses e formas de aplicação de reguladores de crescimento em uvas sem sementes, cv. BRS Clara, em região tropical. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 32, n. 3, p. 763-768, set. 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho.
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74.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, T. C. D'. de A. R.; COTA, L. V.; SILVA, D. D. da; COSTA, R. V. da; LANZA, F. E.; NICOLI, A.; COSTA, G. M. C.; MOURA, L. de O.; CORREA, C. L.; MARCONDES, M. Recomendação para o controle químico da helmintosporiose do sorgo. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 29., 2012, Águas de Lindóia. Diversidade e inovações na era dos transgênicos: resumos expandidos. Campinas: Instituto Agronômico; Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2012. p. 768-774. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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75.Imagem marcado/desmarcadoBIZZOTTO, C. S.; MEINHART, A. D.; RYBKA, A. C. P.; ROBERTO SOBRINHO, M.; BOGUSZ JUNIOR, S.; BALLUS, C. A.; GODOY, H. T. Quantification of phenolic compounds by capillary zone electrophoresis in extracts of four commercial types of mate herb before and after acid hydrolysis. Food Research International, v. 48, p. 763-768, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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76.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, B. H. P. de; SOUSA, M. A. R. de; NASCIMENTO, H. E. M.; ZANUNCIO, A. J. V.; RODRIGUES, D. M. de S.; GUEDES, M. C. Propriedades físicas da madeira de Calycophyllum spruceanum Benth. em função do diâmetro e da posição (base e topo) no fuste. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 44, n. 111, p. 759-768, set. 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Amapá.
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77.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, A. S.; ROSINHA, G. M. S.; OLIVEIRA, C. E. de; VASCONCELLOS, S. A.; LIMA-BORGES, P. A.; TOMAS, W. M.; MOURAO, G. de M.; LACERDA, A. C. R; SOARES, C. O.; ARAUJO, F. R.; PIOVEZAN, U.; ZUCCO, C. A.; PELLEGRIN, A. O. Survey of Leptospira spp in pampas deer (Ozotoceros bezoarticus) in the Pantanal wetlands of the state of Mato Grosso do Sul, Brazil by serology and polymerase chain reaction. Memórias do Instituto Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, v. 106, n.6, p. 763 - 768, Sept. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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78.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, A. S.; ROSINHA, G. M. S.; OLIVEIRA, C. E. de; VASCONCELLOS, S. A.; LIMA-BORGES, P. A.; TOMAS, W. M.; MOURAO, G. de M.; LACERDA, A. C. R; SOARES, C. O.; ARAÚJO, F. R. de; PIOVEZAN, U.; ZUCCO, C. A.; PELLEGRIN, A. O. Survey of Leptospira spp in pampas deer (Ozotoceros bezoarticus) in the Pantanal wetlands of the state of Mato Grosso do Sul, Brazil by serology and polymerase chain reaction. Memórias do Instituto Oswaldo Cruz, Rio de Janeiro, v. 106, n.6, p. 763 - 768, sep. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.
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79.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, F.; CAMPOS, W. E.; CARVALHO, A. U.; PIRES, M. de F. A.; MARTINEZ, M. L.; SILVA, M. V. G. B. da; VERNEQUE, R. da S.; SILVA, P. F. Taxa de sudação e parâmetros histológicos de bovinos submetidos ao estresse calórico. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 61, n. 4, p. 763-768, 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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80.Imagem marcado/desmarcadoMELO, R. B. de; FIGUEIREDO, R. W.; MAIA, G. A.; ALVES, R. E.; SILVA, E. O. Storability of orange flesh melons treated with 1-MCP. Acta Horticulturae, v.768, p.317-322, 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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