Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  16/12/2008
Data da última atualização:  23/10/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV.
Título:  Estimation of phenolic compounds in tropical red wines elaborated in Northeast Brazil.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GRAPEVINE PHYSIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 8., 2008, Adelaide, Australia. Book of abstracts. [Adelaide]: Australian Society of Viticulture and Oenology, 2008.
Páginas:  p. 131.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  Vitiviniculture has been developed since 1980's in an area between 8° and 9 o S Iatitudeof Northeast BraziI. This area presents an intra-annua?l climate variability, with an annual average temperature of 26.4°C, located at 350 m above sea leveI. The rainy season occurs from December to March, with about 567 mm of rainfall. The heliothermical availability is about 3000 hours of luminosity.year' and allows a continuous crop vegetative development. The total area cultivated for winemaking is about 700 ha and cultivars used for tropical red wines are Syrah and Cabernet Sauvignon. The objective of this study was to estimate total anthocyanins and tannins according to spectrophotometric methods in four red wines, elaborated from cultivars recently introduced in the region.
Palavras-Chave:  Composto fenológico; Nordeste; Região Nordeste; Região tropical; Vale do São Francisco; Videira; Vinho tinto.
Thesagro:  Antocianina; Composto Fenólico; Enologia; Produção; Tanino; Uva; Vinho.
Thesaurus Nal:  Brazil; Grapes.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203513/1/10470-2008-p.131.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA-2009-09/39799/1/OPB2074.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV10470 - 1UPCRA - DDSP00394SP00394
CPATSA39799 - 1UPCRA - PP634.8I61b
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C. Estimation of phenolic compounds in tropical red wines elaborated in Northeast Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GRAPEVINE PHYSIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 8., 2008, Adelaide, Australia. Book of abstracts. [Adelaide]: Australian Society of Viticulture and Oenology, 2008. p. 131. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional