Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/01/2008
Data da última atualização:  18/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; RITSCHEL, P. S.; REVERS, L. F.
Afiliação:  Umberto Almeida Camargo, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; LUIS FERNANDO REVERS, CNPUV.
Título:  Grapevine breeding for tropical and subtropical environments in Brazil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 30.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 5., 2007, Budapest. Proceedings... [Budapest: OIV], 2007. Não paginado.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Since the decade of the 1960s, viticulture has gained significance in different hot climateregions.The quality of table grapes, wines and juices produced under tropical and subtropicalconditionsin countries such as Brazil, Venezuela, India and Thailand has begun receivinginternational recognition. Since tropical viticulture allows programming harvests for any day ofthe year, it offers prospects for great expansion, be it for a continuous market supply with tablegrapes, be it for making possible the production of large amounts of wines and juices in smallindustrial plants. In tropical viticulture, usually traditional grape varieties of the temperate zonesare used, which, generally, present adaptation problems in hot climates (bud dormancy, apicaldominance, low fertility, susceptibility to diseases, unbalanced vigor), limiting the number ofvarieties suitable for cultivation in these regions. In order to foment the development of theBrazilian tropical viticulture, the National Research Center for Grape and Wine of the BrazilianAgricultural Research Agency (Embrapa) carries out a genetic grape breeding program, aimingat creation of new cultivars which combine adaptation to tropical environments, fruit qualityaccording to its purpose (table grapes, juice, wine), productivity and disease resistance. Theclassic breeding method consisting of crossings and selection is used, combined withbiotechnological techniques in both the process of generating populations and the selectionproced... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Melhoramento genético; Propagação; Região subtropical; Região tropical.
Thesagro:  Produção; Uva; Variedade; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196042/1/U.Camargo-et-al.Paper-1.1.A.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV9294 - 1UPCAA - DDSP00184SP00184
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; RITSCHEL, P. S.; REVERS, L. F. Grapevine breeding for tropical and subtropical environments in Brazil. In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 30.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 5., 2007, Budapest. Proceedings... [Budapest: OIV], 2007. Não paginado. Não paginado.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional