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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/12/2012
Data da última atualização:  03/06/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MOUCO, M. A. do C.; SILVA, D. J.; PRADO, R. de M.
Afiliação:  MARIA APARECIDA DO CARMO MOUCO, CPATSA; DAVI JOSE SILVA, CPATSA; RENATO DE MELLO PRADO.
Título:  Mango cultivation in Brazil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: VALAVI, S. G.; RAJMOHAN, K.; GOLVI, J. N.; PETER, K. V.; THOTTAPPILLY, G. Mango: cultivation in different countries. Houston: Studium Press LLC, 2012.
Volume:  v. 2
Páginas:  cap. 22, p. 331-345.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mango (Mangifera indica L.) is one of the most important tropical fruits produced in Brazil, with an estimated cultivate area of 74 thousand hectares and production of more than 1.1 million tons in 2009. The southeast and northeast regions contain 28.6 and 68.6% of the total area under of mango cultivation. These regions are also the most important from the point of view of production and exportation. Exportation of this fruit in 2010 was around 124.7 thousand tons, of which the northeast region produced 80%. Production in the southeast is mainly for domestic consumption. Climate conditions and use of floral induction and irrigation technologies allow mango to be produced throughout the year in the country's semiarid conditions, which allow the fruit to be offered to different world markets during appropriate sales periods. The main cultivars produced in Brazil are from Florida, USA. Harvest and postharvest practices utilized are factors that also contribute to attend the needs of the external mango market. Cultivars, Soil,
Palavras-Chave:  Cultivar; Indução floral; Mango; Postharvest; Propagação.
Thesagro:  Irrigação; Manga; Mangifera Indica; Poda; Pós-colheita; Solo.
Thesaurus Nal:  Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA49243 - 2UPCPL - PP634.44V137m
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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  05/04/2005
Data da última atualização:  05/04/2005
Autoria:  FIRMINO, A.; BORATO, C. E.; LEITE, F. L.; RIUL JR.; A.; BERNARDES FILHO, R.; MATTOSO, L. H. C.
Título:  AFM as a tool for development sensors.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Acta Microscopica, Maracaibo, v. 12, Apr. 2003. Supplement A. CD de trabalhos e resumos apresentados no Second Latin American Symposium on Scanning Probe Microscopy, Búzios, Apr. 2003. 2 f. Invited paper. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Atomic force microscopy (AFM) is a powerful tool for the characterisation of poiymeric fthns [ 1-4], however, only a few studies have being IDade using this technique in sensor applications. In the present work, It has been employed in the development of a taste sensor, siIK:.e the study of the interfacial phenomena at the electrode/electroiyte interface may lead to a better comlX"ehension of the basic transducing processes occurring at the nano-scale.
Palavras-Chave:  Microscopia de Força Atômica; Polímeros; Sensores; Superfície.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA8783 - 1UPCSP - --PROCI-03.001282003.00005
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