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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
25/05/2021 |
Data da última atualização: |
14/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BRAGA, D. C.; ALVES FILHO, E. G.; RIBEIRO, P. R. V.; ARAÚJO, I. M. DA S.; BRITO, E. S. de; GARRUTI, D. dos S. |
Afiliação: |
DAYANA CALIXTO BRAGA, State University of Ceara, ´ Science and Technology Center; ELENILSON GODOY ALVES FILHO, Federal University of Ceara, Departament of Food Engineering; PAULO RICELI VASCONCELOS RIBEIRO, CNPAT; IDILA MARIA DA SILVA ARAÚJO, Embrapa Tropical Agroindustry; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT. |
Título: |
Multivariate correlation of the astringency sensory perception with the phenolic profiling of cashew apple genotypes. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Bioscience, v. 41, 100931, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.fbio.2021.100931 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Ácido anacárdico; Adstringência; Anacardic acid; Pseudo fruta; Pseudofruit. |
Thesagro: |
Anacardium Occidentale; Caju; Composto Fenólico; Pedúnculo. |
Thesaurus Nal: |
Astringency; Cashew fruit; Peduncle; Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
15/01/2013 |
Data da última atualização: |
10/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PEDROSO, A. J. S.; SILVA JÚNIOR, M. L. da; SILVA, G. R. da; OHASHI, O. S.; BIRANI, S. M.; LEAL, N. C.; MELO, V. S. de; TEIXEIRA, O. M. M.; LOBATO, A. K. da S.; OLIVEIRA NETO, C. F. de; SILVA, R. T. L. da; RUIVO, M. de L. P. |
Afiliação: |
AUGUSTO JOSÉ SILVA PEDROSO, UFRA; MÁRIO LOPES DA SILVA JÚNIOR, UFRA; GEORGE RODRIGUES DA SILVA, UFRA; ORLANDO SHIGUCO OHASHI, UFRA; SANNAH MOHAMAD BIRANI, UFRA; NAÍSA CASTRO LEAL, UFRA; VÂNIA SILVA DE MELO, UFRA; ORIVAN MARIA MARQUES TEIXEIRA, CPATU; ALLAN KLYNGER DA SILVA LOBATO, UFRA; CÂNDIDO FERREIRA DE OLIVEIRA NETO, UFRA; RAIMUNDO THIAGO LIMA DA SILVA, UFSM; MARIA DE LOURDES PINHEIRO RUIVO, MPEG. |
Título: |
Influence of liming and boron on development of young Swietenia macrophylla plants grown in Yellow Oxisol. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food, Agriculture and Environment, v. 10, n. 2, p. 1257-1261, 2012. |
ISSN: |
1459-0255 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the development of young Swietenia macrophylla plants grown in Yellow Oxisol submitted to different liming and boron doses. Experimental design was completely randomized in factorial arrangement (|4x4|+1), with additional treatment (control), being 4 liming levels (0.5, 1.0, 1.5 and 2.0 t ha-1) combined with 4 boron levels (1, 2, 3 and 4 mg kg-1 of substrate). Parameters evaluated were plant height, stem diameter, stem dry matter, aerial part dry matter, root dry matter and aerial part dry matter/root dry matter ratio. The height of young Swietenia macrophylla plants was not influenced by liming and boron levels. Maximum yields of leaves and aerial part were obtained with doses of 1.57 and 1.44 t ha-1 of liming, respectively. The increase of boron levels negatively influenced the production of root dry matter. For the diameter and dry matter of stem and root significant interaction between liming and boron levels were observed. The better results linked to development of young Swietenia macrophylla plants were found at a dose of 1.5 t ha-1 of liming and 1.0 mg kg-1 of boron. |
Palavras-Chave: |
Fertilização. |
Thesagro: |
Adubação; Boro; Calagem; Swietenia Macrophylla. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74211/1/Orivan2012.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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ID |
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