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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
20/08/2007 |
Data da última atualização: |
13/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, W. R. da; SILVA, R. A. da. |
Afiliação: |
WILSON RODRIGUES DA SILVA; RICARDO ADAIME DA SILVA, CPAF-AP. |
Título: |
Levantamento de moscas-das-frutas e de seus parasitóides no município de Ferreira Gomes, estado do Amapá. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v. 37, n. 1, p. 265-268, jan./fev. 2007. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho objetivou efetuar um levantamento das espécies de moscas-das-frutas e de seus parasitóides, no município de Ferreira Gomes, estado do Amapá. Entre os meses de março e julho de 2005, forma coletados 38 amostras de frutos de seis espécies vegetais, totalizando 43,7kg. Foram obtidos 515 pupários, dos quais emergiram 123 adultos da família Tephritidae e 102 parasitóides... |
Palavras-Chave: |
Mosca-da-fruta; Ocorrência. |
Thesagro: |
Registro. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; Braconidae; Tephritidae. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64821/1/AP-2007-levantamento-moscas-das-frutas.pdf
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Marc: |
LEADER 00993naa a2200205 a 4500 001 1345392 005 2022-10-13 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, W. R. da 245 $aLevantamento de moscas-das-frutas e de seus parasitóides no município de Ferreira Gomes, estado do Amapá. 260 $c2007 520 $aEste trabalho objetivou efetuar um levantamento das espécies de moscas-das-frutas e de seus parasitóides, no município de Ferreira Gomes, estado do Amapá. Entre os meses de março e julho de 2005, forma coletados 38 amostras de frutos de seis espécies vegetais, totalizando 43,7kg. Foram obtidos 515 pupários, dos quais emergiram 123 adultos da família Tephritidae e 102 parasitóides... 650 $aAmazonia 650 $aBraconidae 650 $aTephritidae 650 $aRegistro 653 $aMosca-da-fruta 653 $aOcorrência 700 1 $aSILVA, R. A. da 773 $tCiência Rural, Santa Maria$gv. 37, n. 1, p. 265-268, jan./fev. 2007.
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
07/02/2020 |
Data da última atualização: |
07/02/2020 |
Autoria: |
SOUZA, R. P. de P.; LAURENTIZ, A. C. de; FARIA, G. A.; FILARDI, R. da S.; MELLO, E. do S. |
Afiliação: |
Rosemary Pereira de Pedro Souza, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Antonio Carlos de Laurentiz, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Glaucia Amorim Faria, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Rosemeire da Silva Filardi, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Érica do Santos Mello, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia. |
Título: |
Use of soybean gum as an emulsifier in diets for commercial laying hens. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00683, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Uso de goma de soja como emulsificante em dietas para poedeiras comerciais. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the influence of the inclusion of soybean (Glycine max) gum in the diet of laying hens on egg production, egg external and internal quality, and economic viability, as well as of temperature and storage time on the oxidative stability of eggs. One hundred and eighty 40-week-old Lohmann-LSL layers were fed 0, 1, 2, 3, 4, and 5% soybean gum in the diet. In the economic analysis, the average productive performance of the layers and the cost of feed were considered. In order to evaluate oxidative stability, eggs were stored at room temperature (~30oC) or refrigerated (5oC) for 0, 7, and 21 days. The inclusion of soybean gum in the diet increased feed intake and also egg production, average weight, and mass. Soybean gum improved external and internal egg quality parameters, but reduced the Haugh unit. Oxidative stability was higher in eggs from hens fed 4% gum, at 5oC, for 21 days; however, the largest economic return was with 1% gum. The inclusion of soybean gum promotes improvements in the production, external and internal quality, and oxidative stability of eggs from commercial laying hens. |
Palavras-Chave: |
Desempenho; Estabilidade oxidativa; Fosfatidilcolina; Qualidade de ovos. |
Thesagro: |
Lecitina. |
Thesaurus NAL: |
Egg quality; Lysophosphatidylcholine; Oxidative stability. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210449/1/Use-of-soybean-gum.pdf
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Marc: |
LEADER 02035naa a2200277 a 4500 001 2120012 005 2020-02-07 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, R. P. de P. 245 $aUse of soybean gum as an emulsifier in diets for commercial laying hens.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aTítulo em português: Uso de goma de soja como emulsificante em dietas para poedeiras comerciais. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the influence of the inclusion of soybean (Glycine max) gum in the diet of laying hens on egg production, egg external and internal quality, and economic viability, as well as of temperature and storage time on the oxidative stability of eggs. One hundred and eighty 40-week-old Lohmann-LSL layers were fed 0, 1, 2, 3, 4, and 5% soybean gum in the diet. In the economic analysis, the average productive performance of the layers and the cost of feed were considered. In order to evaluate oxidative stability, eggs were stored at room temperature (~30oC) or refrigerated (5oC) for 0, 7, and 21 days. The inclusion of soybean gum in the diet increased feed intake and also egg production, average weight, and mass. Soybean gum improved external and internal egg quality parameters, but reduced the Haugh unit. Oxidative stability was higher in eggs from hens fed 4% gum, at 5oC, for 21 days; however, the largest economic return was with 1% gum. The inclusion of soybean gum promotes improvements in the production, external and internal quality, and oxidative stability of eggs from commercial laying hens. 650 $aEgg quality 650 $aLysophosphatidylcholine 650 $aOxidative stability 650 $aLecitina 653 $aDesempenho 653 $aEstabilidade oxidativa 653 $aFosfatidilcolina 653 $aQualidade de ovos 700 1 $aLAURENTIZ, A. C. de 700 1 $aFARIA, G. A. 700 1 $aFILARDI, R. da S. 700 1 $aMELLO, E. do S. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 54, e00683, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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