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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  27/07/2006
Data da última atualização:  15/08/2014
Autoria:  STIJVE, T.; AMAZONAS, M. A. L.; GILLER, V.
Título:  Characterisation of flavour and taste compounds in Agaricus blazei murrill sensu Heinem., the cultivated almond mushroom.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Australasian Mycologist, v. 22, n. 2, 2004.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  Agaricus blazei Murrill sensu Heinem. is a new cultivated medicinal and gourmet mushroom which is currently popular in Brazil, Japan and China. It is also cultivated in the USA, and it has recently drawn the attention of European mushroom growers. Upon investigating the mushroom's pleasant almond flavour, it was observed that benzaldehyde and its precursor benzoic acid were the major components of the volatile fraction. Other benzylic compounds contributing to the flavour were benzyl alcohol, methyl benzoate and 4-hydroxybenzaldehyde. When reconstituting the commercially available dried mushrooms, almond flavour develops, presumably by enzymic conversion of benzoic acid to benzaldehyde and benzyl alcohol. Since benzoic acid is present at concentrations of 1280-3100 mg/kg dry weight, it may contribute to the excellent shelf life of the mushroom. Interestingly, benzoic acid also occurs in several close relatives of A. blazei, suggesting that this compound could well be a taxonomic marker. Among the non-volatile taste compounds, mannitol predominated to the extent of 22% on dry weight. Contents of taste-enhancing free glutamic and aspartic acids were comparable to those reported in the White button mushroom (Agaricus bisporus). The mycelium of A. blazei was found to be poor in nearly all compounds investigated. No almond flavour was observed and its crude protein content was only 13% compared with an average value of 30% in the dried mushrooms. Moreover, it had less than 1% of ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agaricus blaze; Composição.
Thesagro:  Cogumelo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/106668/1/Characterisation0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF39611 - 1UPCAP - DDSP5044
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  01/04/2008
Data da última atualização:  13/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DIENER, H. S.; BONATO, C.; TEBALDI, N. D.; DAMASCENO, J. P. S.; MARQUES, A. S. A.
Afiliação:  CLÁUDIA BONATO; NILVANIRA DONIZETTI TEBALDI; JOANICE PEREIRA SANTOS DAMASCENO, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; ABI SOARES DOS ANJOS MARQUES, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA.
Título:  Avaliação de genótipos de Psidium spp., visando identificar fontes de resistencia a Erwinia psidii.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In : ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 12., 2007, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007.
Páginas:  p. 211.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Segurança biológica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN29888 - 1UMTPC - CDCDR00842112
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