Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  01/06/2006
Data da última atualização:  25/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BUDZIAK, C. R.; MAIA, C. M. B. F.; MANGRICH, A. S.
Afiliação:  Claudia Maria B. F. Maia - Pesquisador da Embrapa Florestas.
Título:  Transformações químicas da matéria orgânica durante a compostagem de resíduos na indústria madeireira.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Química Nova, v. 27, n. 3, p. 399-403, 2004.
Idioma:  Português
Conteúdo:  CHEMICAL TRANSFORMATIONS OF ORGANIC MATTER DURING THE COMPOSTING OF WOOD INDUSTRY WASTES (RESIDUES). Composting of sawdust and paper mill sludge, using a “Kneer” process reactor, was studied in an attempt to elaborate upon organic matter (OM) transformation during the process and to define parameters to measure the compost maturity level. Temperature, electron paramagnetic resonance (EPR) data, ash and C, H, N and S contents, and a spectroscopic method using ultraviolet-visible (UV-VIS) for alkaline (pH = 8.5) and solid samples was used to study the maturity of the compost samples. These parameters were measured in 6 humic acids (HA) extracted from the compost samples during 29 days. The results of this work show that the “Kneer” process is efficient in transforming ligno-celulitic residues in a short time (29 days), into an organic fertilizer material with application perspectives.
Thesagro:  Compostagem; Resíduo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33757/1/trans.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF39333 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/05/2017
Data da última atualização:  16/05/2017
Autoria:  CORTEGANO, C. A. A.; GODOY, L. C. de; PETENUCI, M. E.; VISENTAINER, J. V.; AFFONSO, E. G.; GONÇALVES, L. U.
Afiliação:  CARLOS ANDRE AMARINGO CORTEGANO, Universidade Nilton Lins; LEANDRO CESAR DE GODOY, UFRGS; MARIA EUGÊNIA PETENUCI, Universidade Estadual de Maringá; JESUÍ VERGÍLIO VISENTAINE, Universidade Estadual de Maringá; ELIZABETH GUSMÃO AFFONSO, INPA; LIGIA URIBE GONÇALVES, INPA.
Título:  Nutritional and lipid profiles of the dorsal and ventral muscles of wild pirarucu.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 4, p. 271-276, abr. 2017.
Idioma:  Português
Notas:  Título em português: Perfis nuticionais e liídicos dos músculos dorsal e ventral em pirarucus selvagens.
Palavras-Chave:  Flesh lipid quality; Hufa n-3; N-3 Hufa; N-3/n-6; Nutraceutical fish; Qualidade lipídica da carne.
Thesagro:  Ácido graxo.
Thesaurus NAL:  Arapaima gigas; Fatty acids.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159907/1/Nutrition-and-lipid-profiles.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61250 - 1UPEAP - DD630.72081P474
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional