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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cocais.
Data corrente:  08/10/2018
Data da última atualização:  10/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, A. C. R. de; BUOSI, T.
Afiliação:  ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; THIAGO BUOSI, CPACP.
Título:  Context and challenges regarding the environmental certification of soy production in the Matopiba region of Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  American Journal of Industrial and Business Management, v.8, n.10, p.2086-2101, 2018.
Páginas:  16 p.
ISBN:  10.4236/ajibm.2018.810138
Idioma:  Português
Conteúdo:  Brazil has become one of the world?s largest grain producers and exporters by increasing productivity as well as expanding its agricultural frontiers in the last decades. Globally, the relevance of the consumer awareness of the need to preserve natural ecosystems is strengthened and consumer has demanded information from suppliers that demonstrate the sustainability of the productive chains. In the Matopiba region, the last agricultural frontier in the Brazilian Cerrado biome, soy producers are being encouraged to adhere to the responsible soy certification standard. This study evaluated three groups of certified soy producers. Field research has shown that farmers have common expectations: legitimacy, risk reduction, land valuation, and promotion of different modalities of access to the certification system.
Palavras-Chave:  Certificação ambiental; Matopiba.
Thesagro:  Cerrado; Grão; Soja.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184023/1/Freitas-and-Buosi-2018-Context-and-Challenges.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cocais (CPACP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACP1709 - 1UPCAP - DD2018.00053
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  18/10/2020
Data da última atualização:  18/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DALLABONA, I. D.; LIMA, G. G. de; CESTARO, B. I.; TIASSO, I. de S.; PAIVA, T. S.; LAUREANTI, E. J. G.; JORGE, L. M. de M.; SILVA, B. J. G. da; HELM, C. V.; MATHIAS, A. L.; JORGE, R. M. M.
Afiliação:  Ithiara Dalponte Dallabona, UFPR; Gabriel Goetten de Lima, UFPR / Athlone Institute of Technology; Beatriz Isabella Cestaro, UFPR; Ivisson de Souza Tasso, UFPR; Thainnane Silva Paiva, UFPR; Emanuele Joana Gbur Laureanti, UFPR; Luiz Mario de Matos Jorge, UEM; Bruno José Gonçalves da Silva, UFPR; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; Alvaro Luiz Mathias, UFPR; Regina Maria Matos Jorge, UFPR.
Título:  Development of alginate beads with encapsulated jabuticaba peel and propolis extracts to achieve a new natural colorant antioxidant additive.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biological Macromolecules, v, 163, p. 1421-1432, Nov. 2020,
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2020.07.256
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aims to encapsulate anthocyanins and phenolic compounds extracted from a native Brazilian fruit peel - jabuticaba (Plinia cauliflora (Mart.) Kausel) and propolis from Tubuna (Scaptotrigona bipunctata) stingless bees, with great potential benefits for human health. The alginate encapsulation was conducted by the ionotropic gelation through the dripping into the CaCl2 solution. Both raw extracts were characterized by TPC - total phenolic content (Folin-Ciocalteu), AA -antioxidant activity (DPPH and ABTS assays), and TMAC - total monomeric anthocyanin concentration (pH differential method); as well as their resultant mixture (2:1 jabuticaba/propolis). The obtained beads presented highly efficient encapsulation of total polyphenols (~98%) and monomeric anthocyanins (~89%), with spherical morphology and smooth surface obtaining a mean diameter between 200 and 250 ?m. In vitro release study showed that JPE/alginate beads were completely disintegrated at pH 7.4 (intestinal pH), but they were resistant to gastric pH (1.2) presenting a slow release of about 40% in 240 min. This is the first report that encapsulates the mixture of jabuticaba and propolis extracts and may contribute to the utilization of a great source of bioactive compounds besides the potential pigment of anthocyanins, an alternative to natural and healthy food/beverage colorants.
Palavras-Chave:  Polyphenolics; Scaptotrigona bipunctata.
Thesagro:  Jabuticaba.
Thesaurus NAL:  Anthocyanins; Plinia cauliflora.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57456 - 1UPCAP - DD
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