|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
18/09/1995 |
Data da última atualização: |
12/04/2023 |
Autoria: |
DORSEY, T. E.; McDONALD, P. W.; ROELS, O. A. |
Afiliação: |
University of Texas Marine Institute, Port Aransas Laboratory, Port Aransas, Texas. |
Título: |
A heated biuret-folin protein assay which gives equal absorbance with different proteins. |
Ano de publicação: |
1977 |
Fonte/Imprenta: |
Analytical Biochemistry, v.78, p.156-164, 1977. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This protein assay requires heating the sample with biuret reagent for 100 min at 100grausC before addition of Folin. Different proteins give almost identical optical densities on a nitrogen basis with this procedure. The absorbance per microgram-atom of protein nitrogin is linear at or below 0.400. A convenient final concentration of protein in this assay is about 0.2 microg-atom of protein nitrogen per ml. Most of the absorbance is due to amino acid combinations other than tyrosine and tryptophan in the protein. The specificity appears similar to that of the biuret where few compounds of biological importance interfere significantly in the assay at normal cellular concentrations. |
Palavras-Chave: |
Bioquimical Nitrogenio. |
Thesagro: |
Proteína. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01199naa a2200169 a 4500 001 1647116 005 2023-04-12 008 1977 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDORSEY, T. E. 245 $aA heated biuret-folin protein assay which gives equal absorbance with different proteins.$h[electronic resource] 260 $c1977 520 $aThis protein assay requires heating the sample with biuret reagent for 100 min at 100grausC before addition of Folin. Different proteins give almost identical optical densities on a nitrogen basis with this procedure. The absorbance per microgram-atom of protein nitrogin is linear at or below 0.400. A convenient final concentration of protein in this assay is about 0.2 microg-atom of protein nitrogen per ml. Most of the absorbance is due to amino acid combinations other than tyrosine and tryptophan in the protein. The specificity appears similar to that of the biuret where few compounds of biological importance interfere significantly in the assay at normal cellular concentrations. 650 $aProteína 653 $aBioquimical Nitrogenio 700 1 $aMcDONALD, P. W. 700 1 $aROELS, O. A. 773 $tAnalytical Biochemistry$gv.78, p.156-164, 1977.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 15 | |
1. | | CREMONEZI, S. M. N.; CARRARO, A. P.; JESUS, K. R. E. de. Avaliação dos impactos do programa de fomento florestal a partir da monocultura do eucalipto através do método-INOVA-TEC System. In: O Biológico, São Paulo, v. 70, n.2, p.205, 2008. Edição dos Resumos da 21ª Reunião Anual do Instituto Biológico,- RAIB, 2008. Resumo 197.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
| |
4. | | ALTRAK, G.; GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O.; TORRES JUNIOR, R. A. de A. Integração de recursos nutricionais e genéticos para a produção de carne bovina de qualidade no sistema precoce. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 10., 2014, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2014. p. 44-45. 2 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 208). Comissão organizadora: Grácia Maria Soares Rosinha, Alexandra Rocha de Oliveir, Rodrigo Carvalho Alva.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
6. | | PEREIRA, G. E.; SILVA, G. A. da; BIASOTO, A. C. T.; GUERRA, C. C.; NODARI, M. L.; MARTELLO, L.; MARTINS, M. Implantação das BPE/BPF em vinícolas para a elaboração de sucos, vinhos e derivados da uva e do vinho. IN: SILVEIRA, S. V. da; GARRIDO, L. da R.; HOFFMANN, A. (Ed.). Produção integrada de uva para processamento: processos de elaboração de sucos e vinhos, BPA e PPHO. Brasília, DF: Embrapa, 2015. v. 5, cap. 4, p. 38-50.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
| |
8. | | KNEIB, R. B.; KNEIB, R. B.; UENO, B.; MAYER, N. A.; PINHEIRO, N. L.; CASTRO, C. M. Caracterização molecular de genótipos utilizados como porta-enxertos em um pomar de pessegueiro. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 21.; MOSTRA CIENTÍFICA, 4., 2012, Pelotas. [Anais.]. Pelotas: UFPel, 2012. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
10. | | CARVALHO, A. M. S. de; MAIA, A. V. P.; SILVA, B. K. de A.; SILVA, C. de F. B. da; LIMA, C. S.; FERNANDES, E. C.; LIMA, E. F. B.; ARAÚJO, E. L.; COSTA, E. M. da; SILVA, F. E. L. da; RODRIGUES, J. A. M.; MENDES, L. de F. P.; LIMA, M. G. A. de; CORDEIRO, M. V. M.; SOUSA, M. M. de. Pragas e doenças associadas aos cultivos na Serra de Baturité-CE. Recife: Editora Liceu, 2019. 173 p.Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
14. | | SANTOS, M. S. dos; VILELA, E. S. D.; PAZIANOTTO, R. A. A.; REYNALDO, E. F.; SILVA, E. H. F. M. da; BUENO, A. C. S. O.; MAY, A. Evaluation of microbial and enzymatic communities in soil and rizosphere from soybean plants. African Crop Science Journal, v. 26, n. 1, p. 79-92, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
| |
Registros recuperados : 15 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|