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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/07/2007 |
Data da última atualização: |
31/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
SILVA, A. F.; MOREIRA, J. N. |
Afiliação: |
ALINEAUREA FLORENTINO SILVA, CPATSA; JOSE NILTON MOREIRA, CPATSA. |
Título: |
Pornunça: aspectos técnicos de produção. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2007. |
Páginas: |
Np. |
Descrição Física: |
1 Folder. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O trabalho tem como objetivo detalhar os aspectos técnicos relevantes da cultura da pornunça. |
Palavras-Chave: |
Alimentação animal; Animal feed; Pornunça. |
Thesagro: |
Armazenamento; Feno; Mandioca; Produtividade; Sistema de Cultivo. |
Thesaurus Nal: |
Cassava; Hay; Storage. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204023/1/Pornunca-aspectos-tecnicos-de-producao0001.pdf
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Marc: |
LEADER 00739nam a2200265 a 4500 001 1146828 005 2019-10-31 008 2007 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSILVA, A. F. 245 $aPornunça$baspectos técnicos de produção. 260 $aPetrolina: Embrapa Semi-Árido$c2007 300 $aNp.$c1 Folder. 520 $aO trabalho tem como objetivo detalhar os aspectos técnicos relevantes da cultura da pornunça. 650 $aCassava 650 $aHay 650 $aStorage 650 $aArmazenamento 650 $aFeno 650 $aMandioca 650 $aProdutividade 650 $aSistema de Cultivo 653 $aAlimentação animal 653 $aAnimal feed 653 $aPornunça 700 1 $aMOREIRA, J. N.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/05/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, T. S.; SCRAMIN, J. A.; RODRIGUES, J. A. S.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. |
Afiliação: |
RUBENS BERNARDES FILHO, CNPDIA; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA. |
Título: |
13C ss-NMR Singular value decomposition and fitting for sorghum proteins conformation elucidation. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Polímeros, v. 32, n. 1, e2022009, 2022. |
Páginas: |
6 p. |
ISSN: |
1678-5169 |
DOI: |
10.1590/0104-1428.20210082 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Kafirins, water-insoluble proteins from Sweet Sorghum BR501 grains, have been an alternative to prepare edible coatings for food due to their hydrophobic character. In this work, the secondary structures (SS) content of reduced (SSr) and unreduced (SSu) kafirins were determined by 13C solid-state-NMR spectroscopy using areas of carbonyl peak. The SS elucidate by fitting the signal with the Lorentzian function shows 56% and 59% of α-helix and 40% and 12% of β-sheet structures for SSr and SSu, respectively. The SS also were elucidated by a Singular value decomposition- SVD method shows 55% and 49% of α-helix and 12% and 8% of β-sheet structure for SSr and SSu, respectively. Since SVD does not depend on the operator and has higher correlation coefficients for α-helix (0.96%) and β-sheet (0.91%), it is a reliable method to quantify the SS of insoluble proteins using the 13C NMR signal. |
Palavras-Chave: |
13C NMR spectroscopy; Kafirin; Secondary structures proteins. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143402/1/P-3C-ss-NMR-Singular-value-decomposition-and-fitting-for.pdf
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Marc: |
LEADER 01652naa a2200253 a 4500 001 2143402 005 2024-01-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-5169 024 7 $a10.1590/0104-1428.20210082$2DOI 100 1 $aRIBEIRO, T. S. 245 $a13C ss-NMR Singular value decomposition and fitting for sorghum proteins conformation elucidation.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a6 p. 520 $aKafirins, water-insoluble proteins from Sweet Sorghum BR501 grains, have been an alternative to prepare edible coatings for food due to their hydrophobic character. In this work, the secondary structures (SS) content of reduced (SSr) and unreduced (SSu) kafirins were determined by 13C solid-state-NMR spectroscopy using areas of carbonyl peak. The SS elucidate by fitting the signal with the Lorentzian function shows 56% and 59% of α-helix and 40% and 12% of β-sheet structures for SSr and SSu, respectively. The SS also were elucidated by a Singular value decomposition- SVD method shows 55% and 49% of α-helix and 12% and 8% of β-sheet structure for SSr and SSu, respectively. Since SVD does not depend on the operator and has higher correlation coefficients for α-helix (0.96%) and β-sheet (0.91%), it is a reliable method to quantify the SS of insoluble proteins using the 13C NMR signal. 653 $a13C NMR spectroscopy 653 $aKafirin 653 $aSecondary structures proteins 700 1 $aSCRAMIN, J. A. 700 1 $aRODRIGUES, J. A. S. 700 1 $aBERNARDES FILHO, R. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aFORATO, L. A. 773 $tPolímeros$gv. 32, n. 1, e2022009, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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