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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  25/08/1995
Data da última atualização:  06/04/2017
Autoria:  ANTUNES, V.; CARDOSO, E. J. B. N.
Título:  Growth and nutrient status of citrus plants as influenced by mycorrhiza and phosphorus application.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil, v.131, n.1, p.11-19, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To test the hypothesis that high levels of soluble phosphate applied in combination with VAM fungi, to citrus plant, can cause growth depression even in the absence of other limiting factors and also to test if rock phosphate, under these conditions, may be a satisfactory P source, a greenhouse experiment was conducted using sterilized soil with four levels of phosphate (0, 50, 100 and 200 ppm) P) supplied either as soluble P or as rock phosphate. Citrus seedlings were either inoculated with the vesicular-arbuscular mycorrhizal (VAM) fungus Glomus etunicatum or left uninoculated. Six months after the start of the experiment, the plants were harvested and shoot dry weight, P and K uptake, root colonization and the number of spores in 50 cm3 of soil were determined. Significant increases were found in dry matter yields and in P and K contents, due to VAM fungus inoculation, at the zero and 50 ppm soluble P levels and at all rock phosphate levels. At 100 ppm soluble P, the development of VAM plants was equivalent to than of non-VAM plants and at 200 ppm was significantly less than that of non-VAM plants. Root colonization and sporulation were reduced at higher P levels. The absolute growth depression of VAM plants at the higher P level was likely due to P toxicity. In addition, high leaf P and K concentrations may have interfered with carbohydrate distribution and utilization in these symbioses. Rock phosphate may be used with VAM citrus to substitute for medium amounts of solu... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aplicacao; Application; Efeito; Effect; Mycorrhiza.
Thesagro:  Fósforo; Glomus Etunicatum.
Thesaurus Nal:  phosphorus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP29429 - 1ADDSP - PPSP1456014560
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  30/01/2008
Data da última atualização:  14/10/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  WYLER, P.; SILVA, F. E. C. da; SANTOS, J. de O.; ALVES, L. A.; SOARES, J. M.; GUERRA, C. C.; PEREIRA, G. E.; LIRA, M. M. P.
Afiliação:  PATRICIA WYLER, ESALQ/USP; FLÁVIA ELENA CAVALCANTI DA SILVA, CEFET/Petrolina-PE; JULIANA DE OLIVEIRA SANTOS, CNPQ; LUIZ ANTONIO ALVES, CPATSA; JOSÉ MONTEIRO SOARES, CPATSA; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; MÁRCIA MARIA PEREIRA LIRA, ITEP.
Título:  Avaliação das características enológicas da cv. Alicante Bouschet produzida em uma região tropical, no nordeste do Brasil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alicante Bouschet; Análise sensorial; Caracterização; Porta-enxerto; Vinho tropical.
Thesagro:  Uva; Variedade; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV9461 - 1UPCPL - --CD00139
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