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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental... Mostrar Todas
Data corrente:  07/03/2003
Data da última atualização:  16/04/2009
Título:  A PESQUISA e os sabores do Brasil.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, Assessoria de Comunicação Social, 2008.
Páginas:  110 p.
Descrição Física:  il. color.
Idioma:  Português
Notas:  Edição comemorativa aos 35 anos da Embrapa e aos 10 da Exposição de Tecnologia Agropecuária "Ciência para a vida".
Conteúdo:  Desenvolvimento sustentável no biomas brasilieiros; Amazônia, A Embrapa na Amazônia, O menu Amazônia, por William Chen Yen; Caatinga; A Embrapa na Caatinga; O menu Caatinga, por Alice Mesquita; Cerrado; A Embrapa no Cerrado; Menu Cerrado, por Francisco Ansiliero; Mata Atlântica; A Embrapa na Mata Atlântica; O menu Mata Atlântica, por Mara Alcamim; Pampa; A Embrapa no Pampa; O menu Pampa, por Dudu Camargo; Pantanal, A Embrapa no Pantanal; Menu Pantanal por, Rosário Tessier.
Palavras-Chave:  Bioma; Bioma - Brasil; Biomas brasileiros; Brasil; Culinária brasileira; Culinária Regional; Gastronomia; Pesquisa agropecuária; Receita culinária.
Thesagro:  Alimentação; Culinária; Nutrição; Pesquisa; Receita.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE44732 - 1EMBLV - PP641.013P474s2008.01359
AI-SEDE44732 - 2EMBLV - PP641.013P474s2008.01360
AI-SEDE44732 - 3EMBLV - PPE00257ACSE00257
CENARGEN32655 - 1ADDLV - PP641.013P4742010-036
CNPA21688 - 1EMBLV - --641.013E53p138-08
CNPAB36749 - 1ADDLV - PP641.013E53p2009.00056
CNPAF28201 - 1EMBLV - --641.03P4752009.00024
CNPAT6899 - 1ADDLV - --641.013E53p2002.02358
CNPC21635 - 1EMBLV - PP641.013P475p2008.03796
CNPC21635 - 2EMBLV - PP641.013P475p2008.03908
CNPDIA12054 - 1EMBLV - PP664P4742009.00134
CNPGC12458 - 1EMBLV - PP641.03P4752009.00059
CNPMS21599 - 1EMBLV - PP641.03P475s2009.00054
CNPS13537 - 1EMBLV - PP641.013E53p08.00328
CNPS13537 - 2EMBLV - PP641.013E53p09.00080
CNPS-UEPR451 - 1ADDLV - PP641.013P4722014.00349
CNPSA17352 - 1EMBLV - --641.03P475s2009.05745
CNPSO28668 - 1EMBLV - --641.013P475p2008.00167
CNPT5023 - 1EMBLV - --641.013P474708.00079
CNPTIA12838 - 1EMBLV - PP641.013PES2009.00014
CNPUV11143 - 1EMBLV - PP641.013P47509.05112
CPAA20860 - 1EMBLV - --641.013E55p2008.00307
CPAA20860 - 2EMBLV - --641.013E55p2009.00181
CPAC29453 - 1EMBLV - --641.03E53p2008.298
CPACP964 - 1EMBLV - PP641.013P4742014.00421
CPACT15604 - 1EMBLV - PP641.013P474s2012.05158
CPAF-AC19959 - 1EMBLV - --641.013P474p2008.01153
CPAF-AP14075 - 1EMBLV - PP641.013P4752008.00176
CPAF-RO12903 - 1EMBLV - --641.013P474p1618
CPAF-RO12903 - 2EMBLV - --641.013P474p1725 Ex.2
CPAF-RR8699 - 1EMBLV - --641.013E53p2008.02768
CPAMN-UEPP12346 - 1EMBLV - PP641.013P472pLV060/2009
CPAO31186 - 1EMBLV - --641.013P474p08.00176
CPAP56704 - 1ADDLV - --641.013P4742008.00147
CPAP56704 - 2ADDLV - --641.013P4742009.00064
CPATC20492 - 1EMBLV - PP641.3E474p2008.33
CPATSA39881 - 1EMBLV - PP641.013P475s2008.00379
CPATU40272 - 1EMBLV - PP641.013P475p2008.00105
CPPSUL11214 - 1EMBLV - PP641.013E53p2008.00086
CTAA9953 - 1EMBLV - --641.013P474s2009.00031
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/06/2023
Data da última atualização:  26/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  CAMPOS, F. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SIMOES, W. L.; SILVA, T. G. F. da; GUIMARÃES, M. J. M.; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A. de; OLIVEIRA, G. F. de; SILVA, T. S.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; CAVALCANTI, H. S.; GOIS, G. C.
Afiliação:  FLEMING SENA CAMPOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; THIERES GEORGE FREIRE DA SILVA, Federal Rural University of Pernambuco, Serra Talhada, PE; MIGUEL JÚLIO MACHADO GUIMARÃES, Federal Institute of Education, Science and Technology of Maranhão; CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; AMÉLIA DE MACEDO, UNIVASF; GETÚLIO FIGUEIREDO DE OLIVEIRA, UNIVASF; TIAGO SANTOS SILVA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano, Ouricuri, PE; ANDERSON DE MOURA ZANINE, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; DANIELE DE JESUS FERREIRA, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; HACTUS SOUTO CAVALCANTI, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF.
Título:  Characterisation and recovery of minerals in silages of Sorghum IPA 2502 irigated with different leaching fractions of brackish water.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Grasses, v. 2, p. 68-77, 2023.
DOI:  https://doi.org/ 10.3390/grasses2020007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the characteristics and recovery of minerals in silages of sorghum cv. IPA 2502 irrigated with different leaching fractions of brackish water. Sorghum cultivation was carried out in the field in a randomised block design, with four replications and four irrigation leaching fractions (0%, 5%, 10%, and 15%). From the harvested plant material, five silos per treatment, with five repetitions, were arranged in a completely randomised design for ensiling. Leaching fractions did not alter the levels of nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium, and sulfur in sorghum. The sodium content showed a quadratic response to the leaching fractions, which was also observed for iron, manganese, and chloride. In silage, an increasing linear effect was found for nitrogen, whereas for phosphorus, potassium, and sulfur, the contents were reduced with the addition of the leaching fraction. The contents of copper, iron, zinc, and chloride in silages responded in a quadratic way. The use of brackish water, especially the 15% leaching fraction, in the cultivation of sorghum enhances the mineral contents and the recovery of some macro- and micro-nutrients after the ensiling process.
Palavras-Chave:  Frações de Lixiviação; Macrominerais; Retenção mineral; Sorgo IPA 2502.
Thesagro:  Água Salobra; Ensilagem; Irrigação; Lixiviação; Mineral; Pastagem; Sorgo.
Thesaurus NAL:  Grass silage; Pastures; Silage; Sorghum bicolor subsp. bicolor.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154572/1/Characterisation-and-Recovery-of-Minerals-in-Silages-of-Sorghum-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60465 - 1UPCAP - DD
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