|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
28/01/2023 |
Data da última atualização: |
28/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, J. O.; WENDLAND, A.; PEREIRA, R. J.; FERREIRA, S. R. |
Afiliação: |
JÉSSICA OLIVEIRA SANTOS, estagiária CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; RONAIR JOSE PEREIRA, CNPAF; SUELLEN RODRIGUES FERREIRA. |
Título: |
Caracterização de Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens e reação de severidade em caupi, soja e feijão. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. |
Páginas: |
p. 27. |
ISBN: |
978-65-89957-37-9 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Com objetivo de caracterizar a agressividade de isolados oriundos de soja e feijão, bem como avaliar a expressão dos sintomas em caupi, foi feita a inoculação da planta com ferimentos em nove cultivares de caupi, duas de feijão-comum e duas de soja. |
Palavras-Chave: |
Caupi. |
Thesagro: |
Doença de Planta; Feijão; Feijão de Corda; Soja; Vigna Unguiculata. |
Thesaurus Nal: |
Cowpeas; Curtobacterium flaccumfaciens. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151334/1/sjt-p27.pdf
|
Marc: |
LEADER 01145nam a2200265 a 4500 001 2151334 005 2023-01-28 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-89957-37-9 100 1 $aSANTOS, J. O. 245 $aCaracterização de Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens e reação de severidade em caupi, soja e feijão.$h[electronic resource] 260 $aIn: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão$c2022 300 $ap. 27. 520 $aCom objetivo de caracterizar a agressividade de isolados oriundos de soja e feijão, bem como avaliar a expressão dos sintomas em caupi, foi feita a inoculação da planta com ferimentos em nove cultivares de caupi, duas de feijão-comum e duas de soja. 650 $aCowpeas 650 $aCurtobacterium flaccumfaciens 650 $aDoença de Planta 650 $aFeijão 650 $aFeijão de Corda 650 $aSoja 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCaupi 700 1 $aWENDLAND, A. 700 1 $aPEREIRA, R. J. 700 1 $aFERREIRA, S. R.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
11/10/2012 |
Data da última atualização: |
10/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, D. da F.; MODESTO JUNIOR, M. de S.; NOGUEIRA, D. P.; SILVA, E. S. A. |
Afiliação: |
DANIEL DA FONSECA SILVA, CPATU; MOISES DE SOUZA MODESTO JUNIOR, CPATU; DANIEL PINHEIRO NOGUEIRA, BOLSISTA CPATU; ENILSON SOLANO ALBUQUERQUE SILVA, CPATU. |
Título: |
Urban agriculture in the Amazon: strategy for promoting food safety and local development in the insular region of Belem. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: SAFETY, HEALTH AND ENVIRONMENT WORLD CONGRESS, 12., 2012, São Paulo. Sustainable Growth and Development: Challenges and Needs of the Twenty-First Century. [S.l.: s.n.], 2012. |
Páginas: |
p. 104-107. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study demonstrates how the promotion of food security through actions and mechanisms of technology transfer (TT) contributes to the development of local communities in the insular region of Belem. The food security was ensured through training of community workers, dissemination and demonstration of agricultural technologies for cultivation in peri-urban areas aiming the subsistence consumption and marketing of the surplus. The local development was achieved, from the community involvement in the adoption of transferred and developed technologies by research institutions and in motivation of building social capital and empowerment of families served, with the possibility of formation of public policies for promoting the right citizenship. At the end of the process of TT, the final beneficiaries of activities become co-active participants in the process, generating a wide dissemination and access of technological information, contributing to the community development of their group and the groups around. |
Palavras-Chave: |
Agricultura urbana; Belém; Desenvolvimento local. |
Thesagro: |
Açaí; Banana; Mandioca; Segurança Alimentar; Transferência de Tecnologia. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia; Cassava. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01981nam a2200277 a 4500 001 1936544 005 2022-11-10 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, D. da F. 245 $aUrban agriculture in the Amazon$bstrategy for promoting food safety and local development in the insular region of Belem.$h[electronic resource] 260 $aIn: SAFETY, HEALTH AND ENVIRONMENT WORLD CONGRESS, 12., 2012, São Paulo. Sustainable Growth and Development: Challenges and Needs of the Twenty-First Century. [S.l.: s.n.]$c2012 300 $ap. 104-107. 520 $aThis study demonstrates how the promotion of food security through actions and mechanisms of technology transfer (TT) contributes to the development of local communities in the insular region of Belem. The food security was ensured through training of community workers, dissemination and demonstration of agricultural technologies for cultivation in peri-urban areas aiming the subsistence consumption and marketing of the surplus. The local development was achieved, from the community involvement in the adoption of transferred and developed technologies by research institutions and in motivation of building social capital and empowerment of families served, with the possibility of formation of public policies for promoting the right citizenship. At the end of the process of TT, the final beneficiaries of activities become co-active participants in the process, generating a wide dissemination and access of technological information, contributing to the community development of their group and the groups around. 650 $aAmazonia 650 $aCassava 650 $aAçaí 650 $aBanana 650 $aMandioca 650 $aSegurança Alimentar 650 $aTransferência de Tecnologia 653 $aAgricultura urbana 653 $aBelém 653 $aDesenvolvimento local 700 1 $aMODESTO JUNIOR, M. de S. 700 1 $aNOGUEIRA, D. P. 700 1 $aSILVA, E. S. A.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|