Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  11/01/2023
Data da última atualização:  11/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RESENDE, M. D. V. de; ALVES, R. S.
Afiliação:  MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPCa; RODRIGO SILVA ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Statistical significance, selection accuracy, and experimental precision in plant breeding.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 22, n. 3, 2022.
Páginas:  19 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Genetic selection efficiency is measured by accuracy. Model selection relies on hypothesis testing with effectiveness given by statistical significance (p-value). Estimates of selection accuracy are based on variance parameters and precision. Model selection considers the amount of genetic variability and significance of effects. Questions arise as to which one to use: accuracy or p-value? We show there is a link between the two and both may be used. We derive equations for accuracy in multi-environment trials and determine numbers of repetitions and environments to reach accuracy. We propose a new methodology for accuracy classification based on p-values. This enables a better understanding of the level of accuracy being accepted when certain p-value is used. Accuracy of 90% is associated with p-value of 2%. Use of p-values up to 20% (accuracies above 50%) are acceptable to verify significance of genetic effects. Sample sizes for desired p-values are found via accuracy values.
Thesaurus Nal:  Agricultural statistics; Genetic variance; Plant breeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150868/1/Statistical-significance-selection-accuracy.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1674 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  04/07/2017
Data da última atualização:  04/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MAESTRI, B.; HERERRA, L.; SILVA, N. K.; RIBEIRO, D. H. B.; CHAVES, A. C. S. D.
Afiliação:  Bianca Maestri, UFSC; Luciana Hererra, UFC; Norton Komora Silva, UFSC; Deise Helena Baggio Ribeiro, UFSC; ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA.
Título:  Avaliação do impacto da adição de inulina e de maçã em leite fermentado probiótico concentrado.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 17, p. 58-66, 2017.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Concentrado; Inulina; Probiótico.
Thesagro:  Leite Fermentado; Maçã.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13654 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional