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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  23/11/2022
Data da última atualização:  24/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ROMERO PELÁEZ, R. D.; WISCHRAL, D.; CUNHA, J. R. B.; MENDES, T. D.; PACHECO, T. F.; SIQUEIRA, F. G. de; ALMEIDA, J. R. M. de.
Afiliação:  RUBÉN DARÍO ROMERO PELÁEZ, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; DAIANA WISCHRAL, CNPAE; JOICE RAÍSA BARBOSA CUNHA, CNPAE; THAIS DEMARCHI MENDES, CNPAE; THALYTA FRAGA PACHECO, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE.
Título:  Production of enzymatic extract with high cellulolytic and oxidative activities by co-culture of Trichoderma reesei and Panus lecomtei.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Fermentation, v. 8, n. 10, 522, 2022.
Páginas:  17 p.
ISSN:  2311-5637
DOI:  https://doi.org/10.3390/fermentation8100522
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to produce enzymatic fungi extracts with hydrolytic and oxidative activities to hydrolyze lignocellulosic biomasses efficiently. For this, the fungi Trichoderma reesei and Panus lecomtei were co-cultured using the vegetable biomasses oil palm decanter cake, wheat bran, and cottonseed cake as substrates in submerged fermentation. T. reesei and P. lecomtei showed partially compatible positive interaction on plates. The co-cultures respond positively to variations of temperature and inoculum interval, generating extracts responsible for higher hydrolysis yield when grown at 25 °C, and P. lecomtei is inoculated 24 h after T. reesei. The enzymatic extract production of co-cultures was also improved by modifying the components of the initial media and evaluating enzymatic activities, hydrolysis of sugarcane bagasse pretreated by autohydrolysis and ethanol production as a response. Five culture media were evaluated with variations in the composition of nutritional elements, minerals and substrates. The best extract showed a maximum cellulose hydrolysis efficiency of 68.7% compared with 44.8% of the initial medium. The ethanolic fermentation of hydrolysates obtained by co-culture extracts showed higher ethanol yields than monocultures. This work demonstrates the use of fungi co-cultures to produce enzymatic extracts composed of cellulolytic, hemicellulolytic, and ligninolytic enzymes complexes, which allow hydrolyzing pretreated lignocellulosic biomass with high effi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Co-cultures; Ethanolic fermentation; Laccases; Panus lecomtei.
Thesaurus Nal:  Cellulases; Trichoderma reesei.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148635/1/Production-of-enzymatic-extract.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE4114 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  25/11/2022
Data da última atualização:  25/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, M. C. de S.; ESTEVES, S. N.; OLIVEIRA, H. N. DE; GIGLIOTI, R.; GIGLIOTI, C.; CARVALHO, C. DE O.; FERREZINI, J.; SCHIAVONE, D. C.
Afiliação:  ANA CAROLINA DE SOUZA CHAGAS, CPPSE; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; HENRIQUE N. DE OLIVEIRA, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Campus Botucatu, Botucatu, SP; RODRIGO GIGLIOTI, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Unesp/ Campus Jaboticabal, Jaboticabal, SP; CAROLINA GIGLIOTI, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, SP - Bolsistas CNPq e FAPESP; CAMILA DE O. CARVALHO, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, SP - Bolsistas CNPq e FAPESP; JENIFER FERREZINI, Universidade Central Paulista, São Carlos, SP - Bolsistas CNPq; DANIELE C. SCHIAVONE, Universidade Central Paulista, São Carlos, SP - Bolsistas CNPq.
Título:  Parasitismo por nematóides gastrintestinais em matrizes e cordeiros criados em São Carlos, São Paulo.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 17, Supl. 1, p. 126-132, 2008.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Gastrointestinal nematode infections were evaluated in Santa Inês crossbreed sheep (Santa Inês predominance) in a rotational grazing system and in lambs kept indoors, born from the breeding of these females with purebred Santa Ines, Dorper and Suffolk males. Fecal egg counts (FEC), fecal cultures, packed cell volume (PCV) and weights were evaluated during two years. Climate data were registered. Only animals that presented FEC higher than 4,000 and/or PCV lower than 21% were drenched with anthelmintic treatment and this rational use controlled the infection in the flock satisfactorily. An adequate diet during the rainy season and supplementation in dry period were important to increase relative resistance and resilience to parasites, since Haemonchus contortus was detected year-round in this region. The peripartum physiological condition influenced gastrointestinal nematode infections significantly. Crossbred ½ Santa Inês + ½ Dorper lambs did not show a significant difference in FEC when compared with other breeds, but they had greater live weight and reached slaughter weight earlier.
Palavras-Chave:  Control.
Thesagro:  Haemonchus Contortus.
Thesaurus NAL:  Breeding; Epidemiology; Sheep.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148750/1/ParasitismoNematoidesGastrintestinais.pdf
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Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25795 - 1UPCAP - DDPROCI-2008.00322CHA2022.00205
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