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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
19/11/2022 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AVELLAR, G. S. de; SANTOS, D. G. dos; SANTOS, N. M.; CARVALHO, V. A.; DAMASCENO, N. C. R.; MENDES, S. M. |
Afiliação: |
GUILHERME SOUZA DE AVELLAR; DOUGLAS GRACIEL DOS SANTOS; NATHAN MOREIRA SANTOS; VALQUÍRIA ANDRADE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL SÃO JOÃO DEL-REI; NATHALIA CRISTINE RAMOS DAMASCENO; SIMONE MARTINS MENDES, CNPMS. |
Título: |
Inseticida químico para controle de Melanaphis sorghi (Hemiptera: Aphididae). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 33., 2022, Sete Lagoas. Brasil: 200 anos de independência: sustentabilidade e desafios para a cadeia produtiva de grãos: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2022. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evento online. |
Conteúdo: |
O objetivo desse trabalho foi avaliar o efeito de três inseticidas químicos, flupiradifurona, sulfoxaclor e imidacloprido, sobre os pulgões M. sorghi, em sorgo. |
Palavras-Chave: |
Flupiradifurona; Imidacloprido; Sulfoxaclor. |
Thesagro: |
Inseticida; Inseto; Praga de Planta; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148476/1/Inseticida-quimico-para-controle-de-Melanaphis-sorghi.pdf
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Marc: |
LEADER 01090nam a2200265 a 4500 001 2148476 005 2024-04-10 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAVELLAR, G. S. de 245 $aInseticida químico para controle de Melanaphis sorghi (Hemiptera$bAphididae).$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 33., 2022, Sete Lagoas. Brasil: 200 anos de independência: sustentabilidade e desafios para a cadeia produtiva de grãos: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo$c2022 500 $aEvento online. 520 $aO objetivo desse trabalho foi avaliar o efeito de três inseticidas químicos, flupiradifurona, sulfoxaclor e imidacloprido, sobre os pulgões M. sorghi, em sorgo. 650 $aInseticida 650 $aInseto 650 $aPraga de Planta 650 $aSorgo 653 $aFlupiradifurona 653 $aImidacloprido 653 $aSulfoxaclor 700 1 $aSANTOS, D. G. dos 700 1 $aSANTOS, N. M. 700 1 $aCARVALHO, V. A. 700 1 $aDAMASCENO, N. C. R. 700 1 $aMENDES, S. M.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
23/11/2022 |
Data da última atualização: |
23/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MEDEIROS, J. A.; OTONI, C. G.; NIRO, C. M.; SIVIERI, K.; BARUD, H. S.; GUIMARÃES, F. E. G.; ALONSO, J. D.; AZEREDO, H. M. C. de. |
Afiliação: |
HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA. |
Título: |
Alginate films as carriers of probiotic bacteria and Pickering emulsion. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Packaging and Shelf Life, v. 34, a100987, 2022. |
Páginas: |
1 - 8 |
ISSN: |
2214-2894 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2022.100987 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bioactive edible films have been proposed from a calcium-crosslinked alginate matrix added with probiotic bacteria (Bacillus coagulans, as the bioactive component) and/or bacterial cellulose nanocrystal (BCNC)-stabilized palm olein Pickering emulsion (as a hydrophobizing component). The emulsion, however, instead of increasing the surface hydrophobicity and the barrier to water vapor, decreased both, due to discontinuities on the film structure and possibly the BCNC layer around the droplets minimizing the surface exposure of the hydrophobic phase (and its effects on film hydrophobicity). The probiotic bacteria, on the other hand, besides increasing the elastic modulus (which was ascribed to electrostatic interactions between teichoic acid and calcium), also enhanced both surface hydrophobicity and barrier to water vapor, probably due to the hydrophobicity of Bacillus spores. The probiotics exhibited high viability (> 8 log cfu.g− 1 , on a dry film basis) during film drying, storage, and digestion in a simulated gastrointestinal tract. |
Palavras-Chave: |
Tensile properties; Water vapor permeabilit. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01837naa a2200265 a 4500 001 2148657 005 2022-11-23 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2214-2894 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.fpsl.2022.100987$2DOI 100 1 $aMEDEIROS, J. A. 245 $aAlginate films as carriers of probiotic bacteria and Pickering emulsion.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a1 - 8 520 $aBioactive edible films have been proposed from a calcium-crosslinked alginate matrix added with probiotic bacteria (Bacillus coagulans, as the bioactive component) and/or bacterial cellulose nanocrystal (BCNC)-stabilized palm olein Pickering emulsion (as a hydrophobizing component). The emulsion, however, instead of increasing the surface hydrophobicity and the barrier to water vapor, decreased both, due to discontinuities on the film structure and possibly the BCNC layer around the droplets minimizing the surface exposure of the hydrophobic phase (and its effects on film hydrophobicity). The probiotic bacteria, on the other hand, besides increasing the elastic modulus (which was ascribed to electrostatic interactions between teichoic acid and calcium), also enhanced both surface hydrophobicity and barrier to water vapor, probably due to the hydrophobicity of Bacillus spores. The probiotics exhibited high viability (> 8 log cfu.g− 1 , on a dry film basis) during film drying, storage, and digestion in a simulated gastrointestinal tract. 653 $aTensile properties 653 $aWater vapor permeabilit 700 1 $aOTONI, C. G. 700 1 $aNIRO, C. M. 700 1 $aSIVIERI, K. 700 1 $aBARUD, H. S. 700 1 $aGUIMARÃES, F. E. G. 700 1 $aALONSO, J. D. 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 773 $tFood Packaging and Shelf Life$gv. 34, a100987, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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