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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  09/03/2022
Data da última atualização:  09/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  KRUMREICH, F. D.; CORRÊA, A. P. A.; ZIMMER, T. B. R.; NACHTIGAL, J. C.; ZAMBIAZI, R. C.
Afiliação:  FERNANDA DORING KRUMREICH; ANA PAULA ANTUNES CORRÊA; TAILISE BEATRIZ ROLL ZIMMER; JAIR COSTA NACHTIGAL, CPACT; RUI CARLOS ZAMBIAZI.
Título:  Pregelatinized rice bran flour as stabilizer for guava nectar.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Scientia Agraria Paranaensis, v. 20, n. 2,p. 134-142, apr./jun. 2021.
ISSN:  1983-1471
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rice bran flour is a byproduct of rice processing and can be used as food. The objective of the current study was to use pregelatinized rice bran flour along with hydrocolloids to stabilize guava nectar, as well as to evaluate the stability of bioactive compounds during a storage period of 180 days. For this purpose, the guava fruits were processed in the form of pulp, following the elaboration of the nectars. Four formulations were prepared: one control (pulp, water, and sugar) and three by the addition of xanthan, guar gum, and pregelatinized rice flour. The analyses on guava nectars were performed 24 h after their processing and at every 45-day intervals during the entire 180 days study period. The experiment was done in triplicate and the results were expressed on a wet basis. The physicochemical properties, color, and the bioactive compounds in the guava nectars were influenced mainly in the formulation of pregelatinized rice bran flour & guar gum. The same composition also resulted in greater stability. Despite the absence of considerable differences in the guava nectar formulations for the evaluated parameters, the addition of stabilizers seems to be necessary for a visual quality aspect, since the sedimentation that occurs in this type of nectar depreciates the appearance of this product, thus compromising its competitiveness. The pregelatinized rice bran flour associated with guar gum was found to be the most effective strategy for stabilization of guava nectar, com... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Farinha de arroz; Néctar de goiaba.
Thesagro:  Arroz; Goiaba.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232268/1/Artigo-PREGELATINIZED-RICE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22185 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  15/03/2006
Data da última atualização:  03/12/2015
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  GUIMARAES, P. E. de O.; RIBEIRO, P. E. de A.; PAES, M. C. D.; SCHAFFERT, R. E.; ALVES, V. M. C.; COELHO, A. M.; NUTTI, M.; VIANA, J. L. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de.
Afiliação:  PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; PAULO EDUARDO DE AQUINO RIBEIRO, CNPMS; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS; VERA MARIA CARVALHO ALVES, CNPMS; ANTONIO MARCOS COELHO, CNPMS.
Título:  Caracterização de linhagens de milho quanto aos teores de minerais nos grãos.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Sete Lagoas Embrapa Milho e Sorgo, 2005.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Milho e Sorgo. Circular técnica, 64).
Idioma:  Português
Thesagro:  Zea mays.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPMS/18420/1/Circ_64.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS18420 - 1UMTFL - DD
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