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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  18/01/2022
Data da última atualização:  18/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, L. A.; SOUZA, G. A. de; SILVA, B. T.; ROCHA, A. A. G.; PICOLI, E. A. de T.; PEREIRA, D. de S.; DONZELES, S. M. L.; RIBEIRO, M. de F.; FERREIRA, W. P. M.
Afiliação:  LEONARDO ARAUJO OLIVEIRA, UFV; GENAINA APARECIDA DE SOUZA, UFV; BRUNO TAVARES SILVA, UFV; ANTÔNIO AUGUSTO GOMES ROCHA, UFV; EDGARD AUGUSTO DE TOLEDO PICOLI, UFV; DIEGO DE SOUZA PEREIRA, UFLA; SÉRGIO MAURÍCIO LOPES DONZELES, EPAMIG; MARCELO DE FREITAS RIBEIRO, EPAMIG; WILLIAMS PINTO MARQUES FERREIRA, CNPCa.
Título:  Histochemical approach of the mobilization of reserve compounds in germinating coffee seeds.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 15, e151704, p. 77 -100, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.25186/.v15i.1704
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The endosperm of coffee beans is an important structure which is composed of different reserve compounds. In the present work, we followed anatomical features during the reserve mobilization of Coffea Arabica L. 'Catuaí' seed samples, harvested at 20 different sites, after 0, 3, 6, 12, 24, 33 and 45 days of imbibition. Seed samples were properly fixed and stored, respectively, for histochemical and enzyme activity approach. Fixed samples were cross-sectioned for detection of starch, lipids, essential oils, oleoresins, proteins, phenolic compounds, neutral polysaccharides, alkaloids, B-1,3 and B-1,4 glucans, and lignin. Overall, based on histochemical tests and enzyme activity, seed reserve mobilization was similar among the evaluated altitudes and mountainsides. During soaking, there is an intense consumption of reserve compounds, starting at the region close to the embryo. Reserve mobilization intensifies after root protrusion, from 12 days of soaking. The intensification of the reserve consumption is concomitant with an increased activity of MDH is observed at the first 12 days, whereas SOD showed higher expression after 33 days of soaking. At the 33 rd day, little reserve is observed in the endosperm. At 45th day, cotyledon leaves are expanded, and the root system, constituted by the taproot and lateral roots, is well established.
Thesagro:  Coffea Arábica; Germinação.
Thesaurus Nal:  Coffea arabica var. arabica; Germination; Histochemistry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230346/1/histochemical-approach-of-the-mobilization.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1527 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  04/11/1997
Data da última atualização:  06/10/2022
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  SEGOVIA, J. F. O.; COSTA JUNIOR, R. C.
Afiliação:  JORGE FEDERICO ORELLANA SEGOVIA, CPAF-AP; RENATO CARDOSO COSTA JÚNIOR, Bolsista do PIEP, EMBRAPA/UEPAT de Macapá.
Título:  Comportamento de genotipos de tomate no Território Federal do Amapá.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  Macapá: EMBRAPA-UEPAT de Macapá, 1986.
Páginas:  4 p.
Série:  (EMBRAPA-UEPAT de Macapá. Pesquisa em andamento, 51).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com o objetivo de avaliar a adaptabilidade e a capacidade produtiva de genotipos de tomate nas condições edafoclimaticas do Amapá, estão sendo conduzidos experimentos de avaliação de diversas cultivares, linhagens e hibridos no periodo chuvoso (jan./jul.) e seco (ago./dez.), no Campo Experimental de Fazendinha (Polo Hortigranjeiro de Macapá). O delineamento experimental foi do tipo blocos ao acaso com quatro repetições, sendo os tratamentos representados pelos genotipos em estudo.
Palavras-Chave:  Amapá; Brasil; Competition; Genotypes; Tomateiro.
Thesagro:  Competição de Variedade; Genótipo; Lycopersicon Esculentum; Produtividade; Tomate.
Thesaurus NAL:  Brazil; tomatoes; varieties.
Categoria do assunto:  --
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/96656/1/CPAF-AP-1986-Genotipos-tomates.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP2151 - 1UMTFL - PP0124001240
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