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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/02/2021
Data da última atualização:  19/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, L. dos S.; SILVA, P. T. de S. e; CAVALCANTE, I. H. L.
Afiliação:  Luan dos Santos Silva; PAULA TEREZA DE SOUZA E SILVA, CPATSA; Ítalo Herbert Lucena Cavalcante.
Título:  Impact of fulvic acid and free amino acids on paclobutrazol absorption by Keitt mango.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ambiente & Água, v. 15, n. 4, e2519, 2020.
DOI:  10.4136/1980-993X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the impact of fulvic acid and free amino acids on paclobutrazol soil residue, their absorption and effects on ?Keitt? mango grown in tropical semi-arid environmental conditions. The experiment was carried out from 2017 to 2018 simultaneously in two orchards with the same plants and management characteristics, located in Cabrobó, Pernambuco, Brazil. The experimental design was randomized blocks with four treatments, five replications and four plants per replication. The treatments consisted of paclobutrazol combinations with acid fulvic and free amino acids, as follows: Treatment 1: paclobutrazol + water (control); Treatment 2: paclobutrazol + fulvic acids; Treatment 3: paclobutrazol + free amino acids; and Treatment 4: paclobutrazol + fulvic acids + free amino acids. According to the results, the use of fulvic acids, free amino acids or both affects the paclobutrazol absorption by 'Keitt' mango. The addition of fulvic acid to the paclobutrazol improves the absorption of this molecule by the plant, with greater inhibition of vegetative growth of 'Keitt' mango and lower soil residues.
Palavras-Chave:  Ácido fulvico; Manga Keitt; PBZ; Resíduo do solo.
Thesagro:  Manga; Mangifera Indica; Regulador de Crescimento.
Thesaurus Nal:  Paclobutrazol.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221351/1/Impact-of-fulvic-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59461 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. dos S.; SILVA, P. T. de S. e; CAVALCANTE, I. H. L. Impact of fulvic acid and free amino acids on paclobutrazol absorption by Keitt mango. Ambiente & Água, v. 15, n. 4, e2519, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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