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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/11/2019 |
Data da última atualização: |
06/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, V. C. da; SEVERO, M. R.; SIMOES, W. L.; LOPES, P. R. C.; SALVIANO, A. M. |
Afiliação: |
VANDERSON COELHO DA SILVA; MARIA RAPHAELA SEVERO; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; PAULO ROBERTO COELHO LOPES, CPATSA; ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO, CPATSA. |
Título: |
Exportação de nutrientes por frutos de caquizeiro cultivado em ambiente Semiárido. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. |
Páginas: |
p. 2260-2263. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo desse trabalho foi quantificar a exportação de nutrientes pelos frutos de caqui, variedades Giombo e Rama Forte cultivados em Petrolina-PE e estimar as quantidades de nutrientes a serem aplicadas anualmente para reposição após a colheita. |
Palavras-Chave: |
Caquizeiro; Cultivar Rama Forte; Cultivar Rama Giombo; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Adubação; Caqui; Diospyros Kaki; Pós-Colheita; Sistema de Cultivo. |
Thesaurus Nal: |
Persimmons. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205611/1/Exportacao-de-nutrientes-por-frutos-de-caquizeiro-cultivado-em-ambiente-Semiarido-2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
10/07/2014 |
Data da última atualização: |
01/06/2017 |
Autoria: |
BORGES, B. O.; CURI, R. A.; BALDI, F.; FEITOSA, F. L. B.; ANDRADE, W. B. F. de; ALBUQUERQUE, L. G. de; OLIVEIRA, H. N. de; CHARDULO, L. A. L. |
Título: |
Polymorphisms in candidate genes and their association with carcass traits and meat quality in Nellore cattle. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 5, p. 364-371, maio. 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Polimorfismos em genes-candidatos e suas associações com características de carcaça e qualidade da carne em bovinos Nelore. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to estimate the allele polymorphism frequencies of genes in Nellore cattle and associate them with meat quality and carcass traits. Six hundred males were genotyped for the following polymorphisms: DGAT1 (VNTR with 18 nucleotides at the promoter region); ANK1, a new polymorphism, identified and mapped here at the gene regulatory region NW_001494427.3; TCAP (AY428575.1:g.346G>A); and MYOG (NW_001501985:g.511G>C). In the association study, phenotype data of hot carcass weight, ribeye area, backfat thickness, percentage of intramuscular fat, shear force, myofibrillar fragmentation index, meat color (L*, a*, b*), and cooking losses were used. Allele B from the ANK1 gene was associated with greater redness (a*). Alleles 5R, 6R, and 7R from the DGAT1 VNTR gene were associated with increased intramuscular fat, reduced cooking losses and increased ribeye area, respectively. The single nucleotide polymorphism (SNP) of the TCAP gene was not polymorphic, and MYOG alleles were not associated with any of the evaluated characteristics. These results indicate that ANK1 and DGAT1 genes can be used in the selection of Nellore cattle for carcass and meat quality. |
Palavras-Chave: |
Anquirina; Assisted selection; Miogenina; Seleção assistida; Titina. |
Thesagro: |
Bos Indicus; Gado de corte. |
Thesaurus NAL: |
Ankyrins; Beef cattle; myogenin. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/104887/1/Polymorphisms-in-cadidate-genes.pdf
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Marc: |
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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