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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  09/04/2019
Data da última atualização:  10/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PIRES, D. A. A.; GONÇALVES, L. C.; BORGES, I.; RODRIGUEZ, N. M.; RODRIGUES, J. A. S.; BORGES, A. L. C. C.; SALIBA, E. de O. S.; GUIMARÃES JÚNIOR, R.; JAYME, D. G.
Afiliação:  Daniel Ananias Assis Pires; Lúcio Carlos Gonçalves, Universidade Federal de Minas Gerais; Iran Borges, Universidade Federal de Minas Gerais; Norberto Mario Rodriguez, Universidade Federal de Minas Gerais; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; Ana Luíza Costa Cruz Borges, Univesidade Federal de Minas Gerais; Eloísa de Oliveira Simões Saliba, Universidade Federal de Minas Gerais; Roberto Guimarães Júinior; Diogo Gonzaga Jayme.
Título:  Consumo e digestibilidade aparente das frações fibrosas das silagens de quatro genótipos de sorgo ("Sorghum bicolor" (L.)) com e sem tanino nos grãos de ovinos.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. A produção animal e segurança alimentar: anais dos simpósios e dos resumos. Campo Grande, MS: Sociedade Brasileira e Zootecnia: Embrapa Gado de Corte, 2004.
Idioma:  Português
Thesagro:  Celulose; Hemicelulose; Milho; Valor Nutritivo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195667/1/Consumo-digestibilidade-9.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS28798 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  11/06/2015
Data da última atualização:  15/06/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  TORRES, D. P.; MARTINS-TEIXEIRA, M. B.; CADORE, S.; QUEIROZ, H. M.
Afiliação:  DAIANE PLACIDO TORRES, CPACT; MARISTELA BRAGA MARTINS-TEIXEIRA, Laboratório Nacional Agropecuário; SOLANGE CADORE, Universidade de Campinas; HELENA MÜLLER QUEIROZ, Laboratório Nacional Agropecuário.
Título:  Method validation for control determination of mercury in fresh fish and shrimp samples by solid sampling thermal decomposition/amalgamation atomic absorption spectrometry.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Environmental Science and Health, Part B, v. 50, p. 514-522, 2015.
ISSN:  1532-4109
DOI:  10.1080/03601234.2015.1018764
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A method for the determination of total mercury in fresh fish and shrimp samples by solid sampling thermal decomposition/amalgamation atomic absorption spectrometry (TDA AAS) has been validated following international foodstuff protocols in order to fulfill the Brazilian National Residue Control Plan. The experimental parameters have been previously studied and optimizedaccording to specific legislation on validation and inorganic contaminants in foodstuff. Linearity, sensitivity, specificity, detection and quantification limits, precision (repeatability and within-laboratory reproducibility), robustness as well as accuracy of the method have been evaluated. Linearity of response was satisfactory for the two range concentrations available on the TDA AAS equipment, between approximately 25.0 and 200.0 mg kg¡1 (square regression) and 250.0 and 2000.0 mg kg¡1 (linear regression) of mercury. The residues for both ranges were homoscedastic and independent, with normal distribution. Correlation coefficients obtained for these ranges were higher than 0.995. Limits of quantification (LOQ) and of detection of the method (LDM), based on signal standard deviation (SD) for a low-in-mercury sample, were 3.0 and 1.0 mg kg¡1, respectively. Repeatability of the method was better than 4%. Within-laboratory reproducibility achieved a relative SD better than 6%. Robustness of the current method was evaluated and pointed sample mass as a significant factor. Accuracy (assessed as the analyte rec... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Method validation.
Thesagro:  Mercúrio.
Thesaurus NAL:  mercury.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT18353 - 1UPCAP - DD
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