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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
21/12/2018 |
Data da última atualização: |
21/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PEREIRA, S. R.; LIMA, A. E. da S.; CONTREIRAS-RODRIGUES, A. P. D'A.; OLIVEIRA, D. R. de; LAURA, V. A. |
Afiliação: |
Silvia Rahe Pereira, Pós-graduação em Produção e Gestão Agroindustrial/Universidade Anhanguera - Uniderp; Ana Eliza da Silva Lima, Fundação Educacional de Andradina; Adriana Paula D'Agostini Contreiras-Rodrigues, Universidade Tecnológica Federal do Paraná; Daiane Rodrigues de Oliveira, Pós-graduação em Produção e Gestão Agroindustrial/Universidade Anhanguera - Uniderp; VALDEMIR ANTONIO LAURA, CNPGC. |
Título: |
Priming of Urochloa brizantha cv. Xaraés seeds. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 13, n. 49, p. 2804-2807, December, 2018 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Priming is one of the several physiological methods used to increase the performance of seeds. To evaluate the effects of priming, seeds of Urochloa brizantha cv. Xaraés were primed under different osmotic potentials (s = 0.0; -0.5; -1.0 and -1.5 MPa) and temperatures (15 and 25°C) for 24, 48, 96 and 144 h. The germination percentage and germination speed index were evaluated, in a completely randomized design with four replications. It was verified that priming increases percentage and germination speed index of U. brizantha cv. Xaraés seeds cultivar, and these should be primed in water at 25°C (s = 0,0 MPa) for 85 h. |
Palavras-Chave: |
Forage seeds. |
Thesaurus Nal: |
Germination. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189211/1/Priming-of-Urochloa-brizantha.pdf
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Marc: |
LEADER 01214naa a2200193 a 4500 001 2102365 005 2018-12-21 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, S. R. 245 $aPriming of Urochloa brizantha cv. Xaraés seeds.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aPriming is one of the several physiological methods used to increase the performance of seeds. To evaluate the effects of priming, seeds of Urochloa brizantha cv. Xaraés were primed under different osmotic potentials (s = 0.0; -0.5; -1.0 and -1.5 MPa) and temperatures (15 and 25°C) for 24, 48, 96 and 144 h. The germination percentage and germination speed index were evaluated, in a completely randomized design with four replications. It was verified that priming increases percentage and germination speed index of U. brizantha cv. Xaraés seeds cultivar, and these should be primed in water at 25°C (s = 0,0 MPa) for 85 h. 650 $aGermination 653 $aForage seeds 700 1 $aLIMA, A. E. da S. 700 1 $aCONTREIRAS-RODRIGUES, A. P. D'A. 700 1 $aOLIVEIRA, D. R. de 700 1 $aLAURA, V. A. 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 13, n. 49, p. 2804-2807, December, 2018
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, R. G.; MEDEIROS, G. R. de; DUARTE, T. F.; PEDROSA, N. A.; VOLTOLINI, T. V.; MADRUGA, M. S.; DUARTE, T. F. Salted goat and lamb meat: typical regional product of the city of Petrolina, state of Pernambuco. Small Ruminant Research, v. 98, n. 1-3, p. 51-54, 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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