Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 12., 2018, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2018. 87 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Eventos técnicos & científicos, 2).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  03/10/2016
Data da última atualização:  04/10/2016
Autoria:  COCK, W. R. S.; LEAL, N. R.; TARDIN, F. D.; SOUZA, L. M.; FERREIRA, K. S.; AVELAR, J. C.; JUNIOR, S. P. F.
Afiliação:  FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS.
Título:  Development and quality of pineapple genotypes under different flowering induction periods in Campos dos Goytacazes, RJ.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, v. 864, p. 219-223, 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pineapple cultivars, ?Smooth Cayenne?, ?Pérola?, ?Jupí? and ?Favo de Mel?, planted in May 2001 were induced to bloom with ethefon at eight, nine and ten months after the planting date using slips weighting approximately 200 g. The analyzed characteristics were evaluated in relation to fruit weight without crown (FWC), relation °Brix/acidity (RBA) and vitamin C content (VC), in a RCBD with 4 replications factorially arranged at 4 x 3 (genotypes x environments). F-test and Tukey at 5% were applied. In FWC it was not identified a significant interaction between genotypes and induction treatments, showing values of 1055,23 g (a), 949,20 g (a), 937,87 g (a) and 638,07 g (b), respectively for ?Smooth Cayenne?, ?Jupí?, ?Pérola? and ?Favo de Mel?. The highest average occurred for induction on the ninth and tenth months. RBA and VC presented significant genotypes x environments interactions. In ?Smooth cayenne?, VC was not affected by the induction treatment, showing average of 12,68 mg 100 g-1. In RBA the averages were verified: 6,72 (c), 15,10 (a), 11,51 (b), respectively, at induction of eighth, ninth and tenth months. For the ?Pérola?, VC averages were: 28,03 mg 100 g -1 (b), 38,08 mg 100 g-1 (a) and 27,63 mg 100 g-1 (b), at induction of eighth, nineth and tenth month, and RBA averages were: 15,50 (b), 18,22 (a), 14,10 (b), respectively. The induction treatment did not affect the RBA for ?Jupí? and ?Favo de Mel?, with respective averages, 13,84 and 14,12. It was verified in ?Jupí... Mostrar Tudo
Thesagro:  Abacaxi; Vitamina C.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27250 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional