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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/06/2018
Data da última atualização:  28/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ASCHERI, J. L. R.; MARTINS, A.; CARVALHO, C. W. P. de; BERNARDO, C.; TELES, A.
Afiliação:  Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Amanda Mattos Dias Martins, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Cristiany Oliveira Bernardo, UFRRJ; Aline Soares Cascaes Teles, UFRRJ.
Título:  Sorghum, an alternative cereal for gluten-free product.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Chilena de Nutricion, Santiago, CL, v. 45, n. 2, p 169-177, 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Review Article.
Conteúdo:  There is a growing demand for health foods, indicated by the number of searches including the terms celiac disease and gluten free products. Most information is designed not only for celiac and gluten intolerant patients, but by others interested in obtaining additional health benefits from foods. Sorghum has been recently recognized as a cereal with functional properties, able to improve human health, but still of low direct human consumption. This review aims to illustrate the publication trends relating to sorghum for gluten free products and celiac disease. The scientific literature available in databases from the last twenty years was used. We perceived the need for further sensorial studies in order to understand the consumer expectations of gluten free products, considering the large varieties of colored sorghum grains that could be used to prepare different gluten free products. Keywords: Meta-analysis; Antioxidant capacity; Sensorial analysis; Gluten free products.
Thesagro:  Análise Organoléptica; Antioxidante; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Antioxidants; Food technology; Sensory evaluation.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178732/1/Chavez2018-Sorghum-an-alternative-cereal-for-gluten-free-product.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14170 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  14/11/2013
Data da última atualização:  06/06/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASCIMENTO, G. B.; VENTURA, R. V.; LEDUR, M. C.; SAVEGNAGO, R. P.; SENO, L. de O.; MUNARI, D. P.
Afiliação:  GUILHERME B. NASCIMENTO, UNESP; RICARDO VIEIRA VENTURA, University of Guelph; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; RODRIGO PELICIONI SAVEGNAGO, UNESP; LEONARDO DE OLIVEIRA SENO, UFGD; DANÍSIO PRADO MUNARI, UNESP.
Título:  Inbreeding effect and genotyping strategies for genomic selection in simulated data.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ANIMAL FUNCTIONAL GENOMICS, 5., 2013, Guarujá. Programme and abstract book... [S.l.: s.n.], 2013. p. 41. ISAFG 2013. AB 34.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Genetics markers; Genomic analysis; SNPs.
Thesagro:  Endogamia; Genética; Melhoramento genético animal; Seleção genotipa.
Thesaurus NAL:  Inbreeding; Quantitative trait loci.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92542/1/final7309.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA19575 - 1UPCRA - DD
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