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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  22/02/2018
Data da última atualização:  22/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARTUSCELLO, J. A.; BRAZ, T. G. dos S.; JANK, L.; CUNHA, D. de N. F. V. da; SOUZA, M. W. M.; BRITO, G. F. de; OLIVEIRA, L. P. de.
Afiliação:  Janaina Azevedo Martuscello, Universidade Federal de São João Del Rei; Thiago Gomes dos Santos Braz, Universidade Federal de Viçosa; LIANA JANK, CNPGC; Daniel de Noronha Figueiredo Vieira da Cunha, Universidade Federal de São João Del Rei; Madson Williame Melo Souza, Universidade Federal de Viçosa; Gerlane Ferreira de Brito, Universidade Federal de Alagoas; Leandro Pereira de Oliveira, Universidade Federal de Alagoas.
Título:  Repeatability of agronomic characters in Brachiaria brizantha cultivars.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 42, n. 1, p. 30-35, 2013
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This experiment was carried out with the objectives of determining repeatability coefficients, the number of harvests necessary to increase accuracy and the genotypic stability of yield characteristics in Brachiaria brizantha cultivars in the northeast region of Brazil in the period from July 2009 to March 2011. The experimental design used was completely randomized with three treatments (Brachiaria brizantha var. Marandu, Xaraés and Piatã) and three replications. Each plot was harvested seven times: five in the rainy season and two in the dry season. Immediately after each harvest, the forage was weighed and dried to obtain total, stem, leaf and dead dry matter yields. For the estimation of the repeatability coefficient, analysis of variance, principal components (correlation and covariance matrices) and structural analyses were used. The repeatability coefficients (r) obtained by the different methods, for all characteristics evaluated, varied from 0.009 to 0.837. The estimates of the repeatability coefficients obtained for all characteristics evaluated by the method of analyses of variance were almost always lower than those obtained by the other methods. By the principal components method (based on the covariance matrix), the estimates were always higher than those from other methods. Considering that levels of 80 or 90% confidence are satisfactory in the evaluation of the relative superiority of the cultivars for all the evaluated characteristics, with the exception of ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Criação forrageira; Forage breeding; Produção forrageira; Selection.
Thesagro:  Forragem; Materia seca; Seleção.
Thesaurus Nal:  Forage production.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172994/1/46-Repeatability-of-agronomic-characters-in-Brachiaria-brizantha-cultivars-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17063 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  23/01/2008
Data da última atualização:  28/01/2008
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  CARNELOSSI, M. A. G.; SILVA, E. O.; PUSCHMANN, R.
Afiliação:  Marcelo A. G. Carnelossi, UFS; Ebenézer Oliveira Silva, CNPAT; Rolf Puschmann, UFV.
Título:  Processamento mínimo de couve.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: MORETTI, C. L. (Ed.). Manual de processamento mínimo de frutas e hortaliças. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças: SEBRAE, 2007.
Volume:  Cap. 21
Páginas:  p.416-430
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT10301 - 1UPCSP - --SP 040982007.04098
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