Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  18/01/2018
Data da última atualização:  29/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, M. C.; OLIVEIRA, D. A.; HILL, L. E.; ZAMBIAZI, R. C.; BORGES, C. D.; VIZZOTTO, M.; MERTENS-TALCOTT, S.; TALCOTT, S.; GOMES, C. L.
Afiliação:  MARINA C. PEREIRA, UFPEL; DANIELA A. OLIVEIRA, Texas A & M Universit; LAURA E. HILL, Texas A & M Universit; RUI CARLOS ZAMBIAZI, UFPEL; CAROLINE D. BORGES, UFPEL; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; SUSANNE MERTENS-TALCOTT, Texas A & M Universit; STEPHEN TALCOTT, Texas A & M Universit; CARMEN L. GOMES, Texas A & M Universit.
Título:  Effect of nanoencapsulation using PLGA on antioxidant and antimicrobial activities of guabiroba fruit phenolic extract.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 240, p. 396-404, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Guabiroba fruit has been highlighted for its high phytochemical content, particularly of phenolic compounds. The stability, bioavailability, and bioactivity of these compounds can be enhanced by nanoencapsulation, to improve functionality. Poly (D,L-lactic-co-glycolic) acid (PLGA) nanoparticles containing phenolic extract of guabiroba (GPE) were synthesized by an adapted emulsion-evaporation method and their physico-chemical and functional properties were studied at two lactic to glycolic acid ratios (50:50 and 65:35). Higher (P < 0.05) or equivalent antioxidant capacity compared to free GPE were observed for GPE-loaded nanoparticles. Free extract and PLGA nanoparticles were effective inhibitors of Listeria innocua, with lower (P < 0.05) GPE concentrations required for inhibition when nanoencapsulated. Also, reduction of ROS generation in non-cancer cells was achieved with lower GPE concentrations (P < 0.05) after encapsulation. These results suggest that PLGA nanoparticles can be used as a delivery system for phenolic compounds at lower levels than originally required for enhanced functional properties.
Thesagro:  Fruta; Guabiroba.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171341/1/nanoPLGA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT20431 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, M. C.; OLIVEIRA, D. A.; HILL, L. E.; ZAMBIAZI, R. C.; BORGES, C. D.; VIZZOTTO, M.; MERTENS-TALCOTT, S.; TALCOTT, S.; GOMES, C. L. Effect of nanoencapsulation using PLGA on antioxidant and antimicrobial activities of guabiroba fruit phenolic extract. Food Chemistry, v. 240, p. 396-404, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional