Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  25/01/2017
Data da última atualização:  25/01/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  DOSSA, A. A.; VIEIRA, V. M.; LUNARDI, L.; SÓ E SILVA, M.
Afiliação:  ALVARO AUGUSTO DOSSA, CNPT; VLADIRENE MACEDO VIEIRA, CNPT; LISANDRA LUNARDI, CNPT; MARCIO SO E SILVA, CNPT.
Título:  A transferência de tecnologia em trigo no cerrado - avaliação preliminar de macro-resultados.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 10., 2016, Londrina. Anais... Londrina: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale, 2016.
Páginas:  5 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Thesagro:  Transferência de Tecnologia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153990/1/ID43909-2016RCBPTT10DOSSA110.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT43909 - 1UPCAA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/09/2017
Data da última atualização:  08/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTOS, M. B.; CARVALHO, C. W. P. de; GARCIA-ROJAS, E. E.
Afiliação:  MONIQUE BARRETO SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; EDWIN ELARD GARCIA-ROJAS, UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE.
Título:  Heteroprotein complex formation of bovine serum albumin and lysozyme: Structure and thermal stability.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Hydrocolloids, n. 74, p. 267-274, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The formation of a heteroprotein complex obtained by the interaction of bovine serum albumin (BSA) and lysozyme (Lys) was investigated by pH variation using turbidimetric analysis and zeta potential (ζ) at different protein ratios and NaCl concentrations. The complexes were formed in a pH range between 8.0 and 11.0, with the ratio r = 0.5 at pH 9.0 presenting the highest complexation. The addition of NaCl decreased the interaction at concentrations of 10 mM. The complex formation occurred between the isoelectric points (pI) of the proteins, close to a balance of charges, mainly by electrostatic interactions with some participation of hydrogen bonds. Differential scanning calorimetry suggested that the interaction gave rise to a new biopolymer due to the formation of a single denaturation point at 67 °C. The structures formed had an average size of ∼1.7 μm, well above that of the isolated proteins, and microscopic analysis revealed that the complexes had a globular structure. BSA/Lys complexes may be a potential bioactive encapsulating agent and may be used as a food ingredient.
Palavras-Chave:  Coacervation; Differential scanning; Electrostatic interaction; Globular proteins; Microencapsulating.
Thesaurus NAL:  calorimetry.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13769 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional