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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
23/12/2016 |
Data da última atualização: |
23/12/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
CARVALHO, H. W. L. de; CARDOSO, M. J.; PACHECO, C. A. P.; ROCHA, L. M. P. da; GUIMARAES, P. E. de O.; TABOSA, J. N.; CAVALCANTE, M. H. B.; OLIVEIRA, T. R. A. de; MOITINHO, A. C.; SANTOS, D. L. dos; MARQUES, M. G.; PORTO, E. S.; ARAUJO, S. B. de. |
Afiliação: |
HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; MILTON JOSE CARDOSO, CPAMN; CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CPATC; LEONARDO MELO PEREIRA DA ROCHA, CNPMS; PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; JOSE NILDO TABOSA; MANOEL HENRUQUE BONFIM CAVALCANTE; TAMARA REBECCA ALBUQUERQUE DE OLIVEIRA; ADRIANA CERQUEIRA MOITINHO; DANIELA LIMA DOS SANTOS; MARIANE GOMES MARQUES; ELOA SANTOS PORTO; STELA BRAGA DE ARAUJO. |
Título: |
Desempenho de cultivares de milho no nordeste brasileiro: Safra 2013/2014. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2016. |
Série: |
(Embrapa Tabuleiros Costeiros. Comunicado Técnico, 188). |
ISSN: |
1678-1961 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Milho; Produção agrícola. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152258/1/cot-188.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
23/03/2011 |
Data da última atualização: |
12/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, G. A. da; POLETTO, C. M.; POLI, J. S.; VALENTE, P. |
Afiliação: |
GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; Carolina Madalozzo Poletto, CNPUV (bolsista); Jandora Severo Poli, CNPUV (bolsista); Patricia Valente, UFRGS. |
Título: |
Influence of Brettanomyces custersianus upon the activity of Saccharomyces cerevisiae strains during the tumultuous phase of vinification. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 54, n. 2, p. 347-356, mar./abr. 2011. |
DOI: |
10.1590/S1516-89132011000200017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to evaluate the influence of Brettanomyces custersianus on the metabolic activity of Saccharomyces cerevisiae during the tumultuous stage of wine production. The Cabernet Sauvignon grape must with the skin was inoculated with individual cultures of Sacch. cerevisiae and with mixed cultures of Sacch. cerevisiae and Br. custersianus. During the 6-day tumultuous phase of fermentation, the highest ethanol production and the highest sugar consumption were obtained with the strains without B. custersianus. Fermentations carried out with the addition of Brettanomyces metabolites, acetic acid and 4-ethylphenol, showed that only the former inhibited the growth of both Sacch. cerevisiae strains used. In some cases, Br. custersianus could affect the rate higher alcohols production and their final concentrations during the tumultuous phase of vinification. |
Palavras-Chave: |
Brettanomyces; Brettanomyces custersianus; Efeito custer; Influência; Levedura; Vinificação. |
Thesagro: |
Enologia; Fermentação; Microbiologia; Saccharomyces Cerevisiae; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Dekkera. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30807/1/silva-2011-347.pdf
https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_issues&pid=1516-8913&lng=pt&nrm=iso
https://www.scielo.br/pdf/babt/v54n2/v54n2a17.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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