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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/08/2016
Data da última atualização:  26/01/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GIONGO, V.; MENDES, A. M. S.; SANTANA, M. da S.; COSTA, N. D.; YURI, J. E.
Afiliação:  VANDERLISE GIONGO, CPATSA; ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO, CPATSA; MÔNICA DA SILVA SANTANA, Universidade Federal de Pernambuco; NIVALDO DUARTE COSTA, CPATSA; JONY EISHI YURI, CPATSA.
Título:  Soil management systems for sustainable melon cropping in the Submedian of the São Francisco Valley.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, Mossoró, v. 29, n. 3, p. 537-547, jul./set. 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Changes in soils management systems, including the application of green manure, are able to increase crop productivity. The aim of this study was to propose a soil management system with the use of green manure to improve the nutritional status and melon productivity in the submedian of the São Francisco Valley. The experiment was installed in Typic Plinthustalf and conducted in split plot. There were two soil tillage systems, tillage (T) and no tillage (NT), and three types of green manure (two vegetal cocktails: VC1- 75% legumes (L) + 25% non-legumes (NL); VC2- 25% L+ 75% NL and spontaneous vegetation (SV)). The experimental design was a randomised block with four replications. Fourteen species of legumes, grasses and oilseeds were used for the composition of the plant cocktails. We evaluated production of the dry shoot and root biomass and carbon and nutrient accumulation by green manures and melon plant. Data were subjected to analysis of variance and the treatment means were compared by Tukey´s test (P<0.05). Shoot biomass production and carbon and nutrient accumulation were higher in plant mixtures compared to spontaneous vegetation. The root system of the plant cocktails added larger quantities of biomass and nutrients to the soil to a depth of 0.60 m when compared to the spontaneous vegetation. The cultivation of plant cocktails with soil tillage, regardless of their composition, is a viable alternative for adding biomass and nutrients to the soil in melon crops in s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Adubação orgânica; Green manure; Melon; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Adubação Verde; Cobertura do Solo; Cucumis Melo; Melão; Plantio Direto; Solo.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146569/1/Vanderlise-2016-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA55866 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoGIONGO, V.; MENDES, A. M. S.; SANTANA, M. da S.; COSTA, N. D.; YURI, J. E. Soil management systems for sustainable melon cropping in the Submedian of the São Francisco Valley. Revista Caatinga, Mossoró, v. 29, n. 3, p. 537-547, jul./set. 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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