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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  01/02/2016
Data da última atualização:  01/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUZA, G. da S. e; GOMES, E. G.
Afiliação:  GERALDO DA SILVA E SOUZA, SGE; ELIANE GONCALVES GOMES, SGE.
Título:  A performance measure to support decision-making in Agricultural Research Center in Brazil.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Procedia Computer Science, v. 55, p. 405-414, 2015.
DOI:  10.1016/j.procs.2015.07.094
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The assessment of productive efficiency of a public research institution is of fundamental importance for its administration. A better management of available resources may be accompliched if managers have at their disposal meaningful quantitative measurements of the production process. In this paper we use Multivariate Analysis an Data Envelopment Analysis to define a performance measure for the research centers of the Brazilian Agricultural Research Corporation. Multiple production indicators are reduced to three output variables by means of maximum likelihood factor analysis. Performance is determined on the basis of this output vector and a three dimensional input vector defined by cost components. We impose restrictions on the optimization algorithm to guarantee usage of all output and inputs in the optimal solutions.
Palavras-Chave:  Data Envelopment Analysis; Decision-making.
Thesagro:  Pesquisa agrícola.
Thesaurus Nal:  factor analysis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138202/1/ProcediaComputerScience2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE58721 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  18/02/2016
Data da última atualização:  18/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  BORGES, L. de A. B.; MADARI, B. E.; LEANDRO, W. M.; FERNANDES, P. M.; SILVA, E. A. da; SILVA, M. R. da; SILVA, M. A. S. da.
Afiliação:  LURDINEIDE DE ARAUJO BARBOSA BORGES, UFG; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; WILSON MOZENA LEANDRO, UFG; PAULO MARÇAL FERNANDES, UFG; EDGAR ALVES DA SILVA, JALLES MACHADO, Goianésia-GO; MARCIO RICARDO DA SILVA, JALLES MACHADO, Goianésia-GO; MELLISSA ANANIAS SOLER DA SILVA, CNPAF.
Título:  Nutritional state and productivity of organic sugarcane in Goiás, Brazil.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Agronomy, v. 14, n. 1, p. 6-14, 2015.
DOI:  10.3923/ja.2015.6.14
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In order to study the effect of use organic agriculture avoids the use of synthetic fertilizers and emphasizes the use of organic inputs to provide nutrients to the plants. This study had as aim to evaluate the effect of organic management time on nutrition and productivity of sugarcane. The nutrition levels and the productivity of sugarcane plantations were evaluated in areas cultivated for two, six and ten years in the organic production system compared with a sugarcane plantation cultivated for ten years in the conventional system. The sugarcane organic production system enhanced the nutrition levels of the plants and raised the crops productivity. After ten years of organic cultivation, there was an increase of 43, 42.8 and 32% in the leaf contents of potassium (K), phosphorus (P) and nitrogen (N), respectively, in relation to the conventional production system and an increase of 209% in the sugarcane productivity. The management of the fertilizers inputs used in the sugarcane organic production system is adequate for the plants nutrition, with positive result on the crops productivity. The effects are more visible after six and ten years of management in the organic production system. In the organic production system, after ten and six years, it could be suggested that the productivity was 209 and 98% higher in comparison to the productivity of the cane cultivated under the conventional system, areas Org.10 and Org.6, respectively.
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar; Saccharum spp.
Thesagro:  Agricultura organica; Nutrição vegetal; Nutriente; Rendimento.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139370/1/CNPAF-2015-ja.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33937 - 1UPCAP - DD20152015
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