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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  18/09/2015
Data da última atualização:  01/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, C. G.; CUMPA, H. C. B.; FONSECA NETO, A. M. da; MARTINS, C. F.; BÁO, S. N.
Afiliação:  HEIDI CHRISTINA BESSLER CUMPA, CPAC; ALVARO MORAES DA FONSECA NETO, CPAC; CARLOS FREDERICO MARTINS, CPAC; UNB.
Título:  Effect of trichostatin a in cloned cattle embryo production by nuclear transfer with mesenchymal stem cells.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 12, n. 3, p. 812, Jul./Sept. 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Acetylation of histones is a major mechanism of genome epigenetic reprogramming of the gametes in order to establish a totipotent state to the normal development (Ikeda et al., Zygote 17, 209-215, 2009). The deacetylation is catalysed by histone deacetylases (HDAC) which remove acetyl groups and causes chromatin compaction and DNA segment silencing at this location (Johnstone, Nature Reviews Drug Discovery 1, 287-299, 2002). The trichostatin A (TSA) is an HDAC inhibitor that increases the amount of acetylated histones and the demethylation of DNA (Lee et al., Journal of Reproduction and Development 57, 34-42, 2011). In this sense, the drug has been used in an attempt to increase the production efficiency of embryos by nuclear transfer (NT). The objective of this study was to test the effect of TSA in exposure times of 20 and 25 hours in the culture of bovine embryos cloned by NT with mesenchymal stem cells (MSCs) derived from adipose tissue. A biopsy of skin and adipose tissue was collected from the perineal region of a female bovine Gir, at two months of age. The cells were isolated by the explant and cultured in Dulbeccos Modified Eagle Medium added with 10% fetal bovine serum. Cumulus-oocyte complexes recovered from slaughterhouse ovaries were matured for 18 h at 38.5°C and 5% CO2. The NT was then performed with the adipose tissue and the MSCs reconstructed embryos were subjected to culture with 50 nM TSA for 20 and 25 h, for 4 h in activation medium containing 6-DMAP and... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cloning; Epigenetic.
Thesagro:  Clonagem.
Thesaurus Nal:  histone deacetylase.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129960/1/34712.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC34712 - 1UPCRA - PPS1965S1965
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  04/12/2008
Data da última atualização:  21/09/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MILANI, E.; SILVA, V. L. da; ZORZAN, C.; TONIETTO, J.; CAMARGO, U. A.; ZANUS, M. C.
Afiliação:  EDUARDO MILANI, CURSO SUPERIOR DE TECNOLOGLA EM VITICULTURA E ENOLOGIA; VERIDIANA LÚCIA DA SILVA, CURSO SUPERIOR DE TECNOLOGLA EM VITICULTURA E ENOLOGIA; CRISTIANO ZORZAN, Trainee de enólogo Kendall Jackson Monterey Winery; JORGE TONIETTO, CNPUV; UMBERTO ALMEIDA CAMARGO, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV.
Título:  Aroma de vinhos Lorena elaborados com diferentes leveduras.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 2., 2008, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 53.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  A liberação dos terpenos em uvas moscatéis, pela ação de glicosidases das leveduras, pode aumentar e/ou modificar o aroma de vinhos. Este experimento comparou as características sensoriais de vinhos BRS Lorena (Malvasia Bianca x Seyval) elaborados com diferentes leveduras.
Palavras-Chave:  Anais; Análise sensorial; BRS Lorena; CNPUV; IC; Iniciação cientifica.
Thesagro:  Análise Química; Aroma; Enologia; Vinho.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/543279/1/10381.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV10381 - 1UMTRA - DD630.72E56r
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