Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/09/2015
Data da última atualização:  17/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NÓBREGA, I. C. C.; PEREIRA, G. E.; SILVA, M.; PEREIRA, E. V. S.; MEDEIROS, M. M.; TELLES, D. L.; ALBUQUERQUE JUNIOR, E. C.; OLIVEIRA, J. B.; LACHENMEIER, D. W.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Improved sample preparation for GC-MS-SIM analysis of ethyl carbamate in wine.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 177, p. 23-28, June 2015.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  An improved sample preparation procedure for analysis of carcinogenic ethyl carbamate (EC) in wine by GC?MS?SIM is proposed. Differences over AOAC reference procedure were: (1) use of EC-d5 as internal standard instead of less similar propyl carbamate; (2) extraction by diethyl ether instead of more toxic dichloromethane, and (3) concentration by vacuum automated parallel evaporation instead of more time and work consuming rotary evaporation. Mean recovery was 104.4%, intraday precision was 6.7% (3.4gL1) and 1.7% (88.5lgL1), regression coefficient was 0.999 in the linear working range of 3?89lgL 1, and limits of detection and quantification were 0.4 and 1.2 lgL 1. Applicability was demon- strated by analysis (in triplicate) of 5 wine samples. EC concentration ranged from 5.2 ± 0.2 to 29.4 ± 1.5lgL1. The analytical method is selective, accurate, repeatable, linear, and has similar method performance as the reference method along with the several mentioned advantages.
Palavras-Chave:  Automated parallel evaporation; Diethyl ether extraction; Etil carbamato; Evaporação paralelo automatizado; GC–MS–SIM; Método analítico; Wine.
Thesagro:  Vinho.
Thesaurus Nal:  Ethyl carbamate.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129315/1/nobrega-foodchemistry-v177-p23-28-jun2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16020 - 1UPCAP - DD663.20315.00411
CPATSA55096 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, C. S.; SILVA, F. K. da; CARVALHO, I.; EMYGDIO, B. M.; ROSA, A. P. S. A. da. Ocorrência de Spodoptera frugiperda em cultivares de sorgo sacarino semeado em três épocas e em dois espaçamentos. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 24.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 17., 2015, Pelotas. [Anais.]. Pelotas: UFPel, 2015.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional