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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
06/01/2015 |
Data da última atualização: |
13/01/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MIRANDA, M.; DOMHOLF, B.; RIBEIRO, M. de M. M.; SPRICIGO, P. C.; PILON, L.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Síntese de nanoemulsão de cera vegetal e avaliação na conservação pós-colheita de frutos. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 128-131. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Embalagens funcionais para alimentos; Evento; Filmes; Revestimentos comestíveis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114886/1/arq-21.pdf
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Marc: |
LEADER 00935nam a2200169 a 4500 001 2004419 005 2015-01-13 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMIRANDA, M.; DOMHOLF, B.; RIBEIRO, M. de M. M.; SPRICIGO, P. C.; PILON, L. 245 $aSíntese de nanoemulsão de cera vegetal e avaliação na conservação pós-colheita de frutos. 260 $aIn: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 128-131. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.$c2014 653 $aEmbalagens funcionais para alimentos 653 $aEvento 653 $aFilmes 653 $aRevestimentos comestíveis 700 1 $aCORREA, D. S. 700 1 $aFERREIRA, M. D.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/05/2011 |
Data da última atualização: |
13/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LEAO, P. C. de S.; SILVA, E. E. G. da. |
Afiliação: |
PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; E. E. G. DA SILVA. |
Título: |
Effects of hydrogen cyanamid on bud breaking of the grapevine Italia in the São Francisco river valley. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, n. 864, p. 157-162, jun. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the III International Symposium on Tropical and Subtropical Fruits, Fortaleza, jun. 2010. |
Conteúdo: |
Under tropical climate conditions, as in the São Francisco River Valley, Northeast Brazil, grapevine presents bud dormancy and high apical dominance. The present work aimed at evaluating the effects of hydrogen cyanamid, spreader-sticker and torsion of the canes on grapevine bud break, yield and fruit quality of the ‘Italia’ table grape cultivar, in the São Francisco River Valley. The experiment was carried out at Petrolina-PE, in the semi-arid region of Northeast Brazil, during two harvest seasons (2001–2002). The treatments were as follows: T1: control; T2: H2CN2 2.45%; T3: H2CN2 2.94%; T4: H2CN2 3.43%; T5: H2CN2 2.94% + Break- Thru® 0.03% and T6: H2CN2 2.45% + torsion of the canes, in a randomized complete block design with four repetitions. The results howed that hydrogen yanamid, independent of the concentration, increased bud burst and bud fruitfulness, with increments of 68% and 84% in the yield per plant, respectively in the 1st and 2nd harvest seasons. There was no significant effect on berry size, sugar and acidity content of the fruits and harvest anticipation. There was no answer to spreader-sticker. On the other hand, the practice of cane torsion presented a tendency to increase the effects of the hydrogen cyanamid. |
Palavras-Chave: |
Cianamida hidrogenada; Uva de mesa; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Brotacao; Frutificação; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Dormancy; Grapes; Seed dormancy. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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