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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  03/07/1996
Data da última atualização:  11/02/2008
Autoria:  RODRIGUES, J. C. V.; HEINRICHS, R.; AITA, C.; SIMON, J. A.
Título:  Acumulo de fósforo em genótipos de Leucaena spp.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.1, p.517-518
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Casa de vegetação; Genótipos de leucena.
Thesagro:  Fósforo; Leucaena.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC11518 - 1EMBPL - --631.4C749r1996.00006
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  PÍPOLO, A. E.; SINCLAIR, T. R.; CÂMARA, G. M. S.
Título:  Effect of temperature on protein and oil concentrations in soybean (Glycine max (L.) Merr.) in field conditions.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 327.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  There is ample evidence in the literature that environmental conditions occurring during seed filling affects the final composition of soybean seeds. This variability in seed composition is problematic for the industry since the prescribed levels, for example, for protein concentration in the meal, are not always attained. The large variation in these levels in different years and locations commonly renders confusing information. Most literature reports that temperature is one of the major factors influencing protein and oil concentration in the soybean seed. The objective of this study was to determine, under field conditions, the effect of temperature on soybean protein and oil concentrations and to verify whether or not a geographic pattern exists to explain the variations of these levels. Protein and oil concentrations were evaluated in soybean seeds collected during two years in 10 different locations with variations in latitude, altitude and temperature. The largest variations in protein concentration within the same location were best explained by rain distribution during seed filling. Among locations the differences were larger. There was a trend that seed collected at locations with milder average temperatures (21ºC to 23ºC) and higher altitude (>650 m) present higher protein concentration than those collected in locations with higher temperatures (23ºC to 27ºC). When this trend was not observed, the rain distribution during the seed filling and seed yield, again be... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO23777 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
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