Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
18/02/2008 |
Data da última atualização: |
22/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
POLICASTRO, C. A.; CARVALHO, A. C. P. L. F.; DELBEM, A. C. B.; MATTOSO, L. H. C.; MINATTI, E.; FERREIRA, E. J.; BORATO, C. E.; ZANUS, M. C. |
Afiliação: |
CLAUDIO A. POLICASTRO, USP; ANDRE C. P. L. F. CARVALHO, USP; ALEXANDRE C. B. DELBEM, USP; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; E. MINATTI, CNPDIA (bolsista); E. J. FERREIRA, CNPDIA (bolsista); CARLOS E. BORATO, CNPDIA (bolsista); MAURO CELSO ZANUS, CNPUV. |
Título: |
A Hybrid case based reasoning approach for wine classification. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT SYSTEMS DESIGN AND APPLICATIONS, 7., 2007, Rio de Janeiro. Proceedings... Rio de Janeiro: UERJ: ISDA, 2007. |
Páginas: |
p. 395-400. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
There is an increasing concern with the quality ofbeverage products, like water, milk, wine and coffee. Forwine, in particular, the evaluation is usually performedby human tasters, which may require a long time fortheir training. Moreover, the use of human tasters usu-ally presents high financial and health costs and has astrong subjective component.The quality control of bevera |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Case Based Reasoning; Classificação; Inteligência artificial; Língua eletrônica. |
Thesagro: |
Enologia; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195976/1/HYBRID.pdf
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Marc: |
LEADER 01307nam a2200289 a 4500 001 1542504 005 2019-10-22 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPOLICASTRO, C. A. 245 $aA Hybrid case based reasoning approach for wine classification.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT SYSTEMS DESIGN AND APPLICATIONS, 7., 2007, Rio de Janeiro. Proceedings... Rio de Janeiro: UERJ: ISDA$c2007 300 $ap. 395-400. 520 $aThere is an increasing concern with the quality ofbeverage products, like water, milk, wine and coffee. Forwine, in particular, the evaluation is usually performedby human tasters, which may require a long time fortheir training. Moreover, the use of human tasters usu-ally presents high financial and health costs and has astrong subjective component.The quality control of bevera 650 $aEnologia 650 $aVinho 653 $aAnálise sensorial 653 $aCase Based Reasoning 653 $aClassificação 653 $aInteligência artificial 653 $aLíngua eletrônica 700 1 $aCARVALHO, A. C. P. L. F. 700 1 $aDELBEM, A. C. B. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 700 1 $aMINATTI, E. 700 1 $aFERREIRA, E. J. 700 1 $aBORATO, C. E. 700 1 $aZANUS, M. C.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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