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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
09/01/2008 |
Data da última atualização: |
06/03/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
EIRA, M. T. S.; FAZUOLI, L. C.; GUERREIRO FILHO, O.; SILVAROLLA, M. B.; FERRÃO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A.; FERRÃO, R. G.; SERA, T.; PEREIRA, A. A.; SAKIYAMA, N. S.; ZAMBOLIM, L.; CARVALHO, C. H.; PADILHA, L.; SOUZA, F. de F. |
Afiliação: |
Miriam T. S. Eira, Embrapa Café/Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Luiz Carlos Fazuoli, IAC; Oliveiro Guerreiro Filho, IAC; Maria Bernadete Silvarolla, IAC; Maria Amélia G. Ferrão Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural; Aymbiré Francisco A. Fonseca Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural; Romário Gava Ferrão Instituto Capixaba de Pesquisa Assistência Técnica e Extensão Rural; Tumoru Sera, IAPAR; Antônio Alves Pereira; EPAMIG; Laércio Zambolim, UFV; Carlos Henrique Carvalho, Embrapa Café / Fundação Procafé; Liliam Padilha, Embrapa Café / Fundação Procafé; Flávio de França Souza, Embrapa Rondônia. |
Título: |
Bancos de germoplasma de café no Brasil: base do melhoramento para produtividade e qualidade. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Parceria: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Instituto Agronômico de Campinas; Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural; Instituto Agronômico do Paraná; Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais; Universidade Federal de Viçosa; Embrapa Café; Fundação Procafé. |
Palavras-Chave: |
Cofee. |
Thesagro: |
Café; Genética Vegetal; Germoplasma; Melhoramento Genético Vegetal. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; genetic resources; germplasm; plant breeding. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
30/03/2021 |
Data da última atualização: |
30/03/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CRUZ, J. N.; SILVA, A. G. da; COSTA, W. A. da; GURGEL, E. S. C.; CAMPOS, W. E. O.; SILVA, R. C. e; OLIVEIRA, M. E. C.; SOUZA FILHO, A. P. da S.; PEREIRA, D. S.; SILVA, S. G.; ANDREADE, E. H. de A.; OLIVEIRA, M. S. de. |
Afiliação: |
JORDDY NEVES CRUZ, MPEG / CPATU; ADRIANE GOMES DA SILVA, CPATU; WANESSA ALMEIDA DA COSTA, GRADUANDA UFPA; ELY SIMONE CAJUEIRO GURGEL, UFRA / MPEG; WILLISON EDUARDO OLIVEIRA CAMPOS, COLABORADOR CPATU; RENAN CAMPOS E SILVA, UFPA; MARCOS ENE CHAVES OLIVEIRA, CPATU; ANTONIO PEDRO DA SILVA SOUZA FILHO, CPATU; DANIEL SANTIAGO PEREIRA, CPATU; SEBASTIÃO GOMES SILVA, MPEG; ELOISA HELENA DE AGUIAR ANDRADE, MPEG; MOZANIEL SANTANA DE OLIVEIRA, MPEG. |
Título: |
Volatile compounds, chemical composition and biological activities of Apis mellifera bee propolis. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: OLIVEIRA, M. S. de (ed.). Essential Oils: bioactive compounds, new perspectives and applications. [S.l.]: IntechOpen, 2020. |
Páginas: |
Chap. 7. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Propolis is a wax-like resin collected by bees from tree shoots and/or other botanical sources that is used as glue to seal cracks or open spaces in the hive. Its color varies from green to brown and reddish, depending on its botanical origin. Among the substances that can be found in propolis, low molecular weight compounds, such as monoterpenes and sesquiterpenes are the most common. Several biological activities are attributed to these classes of substances, such as antifungal, antibacterial, and others. The objective of this work was to evaluate the chemical composition of volatile compounds present in propolis samples and to analyze their correlation with biological activities. |
Thesagro: |
Abelha; Abelha Africana; Apis Mellifera; Composição Química; Óleo Essencial; Própolis. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Essential oils. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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