Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, A. J. de; JUNQUEIRA, A. M. R.; XIMENES, N.; BORGO, L. A. Teor de nitrato em alface produzida em sistema hidroponico e sistema convencional em Brasilia-DF. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.533-535, jul. 2000. Suplemento. trabalho apresentado no 40. Congressso Brasileiro de Olericultura, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  04/03/2016
Data da última atualização:  04/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTOS, F. C.; CAIXETA, F.; CLEMENTE, A. C. S.; PINHO, E. V.; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  UFLA; UFLA; UFLA; UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC.
Título:  Gene expression of antioxidant enzymes and coffee seed quality during pre-and post- physiological maturity.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v 13, n. 4, p. 10983-10993, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seeds collected at different maturation stages vary in physiological quality and patterns of protective antioxidant systems against deterioration. In this study we investigated the expression of genes that codify catalase (CAT), dismutase superoxide (SOD), and polyphenol oxidase (PPO) during the pre- and post-physiological maturation phases in whole seeds and in endosperms and embryos extracted from the seeds. Coffea arabica L. berries were collected at the green, yellowish-green, cherry, over-ripe, and dry stages, and the seeds were examined physiologically. The transcription levels of the genes were quantified by quantitative real-time polymerase chain reaction using coffee-specific primers. The highest level of SOD expression was observed in the endosperm at the cherry and over-ripe stages; in addition, these seeds presented the greatest physiological quality (assessed via germination test). The highest CAT3 transcript expression was observed at the green stage in whole seeds, and at the green and over-ripe stages in the embryos and endosperms High expression of the PPO transcript was observed at the green and yellowish-green stages in whole seeds. In embryos and endosperms, peak expression of the PPO transcript was observed at the green stage; subsequently, peaks at the cherry and over-ripe stages were observed. We concluded that the expression patterns of the SOD and CAT3 transcripts were similar at the more advanced maturation stages, which corresponded to enhanced phy... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Catalace.
Thesaurus NAL:  Catechol oxidase; Superoxide dismutase.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140697/1/Gene-expression-of-antioxidant-enzymes.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC902 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional