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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  09/07/2002
Data da última atualização:  14/11/2007
Autoria:  WEBER, E. J.; TORO, M. J. C.; GRAHAM, M. (ed.).
Título:  Cassava cultural practices.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  Ottawa: International Development Research Centre, 1980.
Páginas:  152 p.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Inglês
Notas:  Proceedings of a Workshop held in Salvador, Bahia, Brasil, 1980.
Conteúdo:  Cassava planting material: management practices for production. Influence of period and conditions of storage on growth and yield of cassava. Cassava production and planting systems in Brazil. Cassava planting systems in Africa. Cassava planting systems in Asia. Double row planting systems for cassava in Brazil. Soil-related cultural practives for cassava. Soil and water conservation and managemente for cassava production in Africa. Soil-related intercropping practices in cassava production. Long-term fertility considerations in cassava production. Cassava production in low fertility soils. Chemical weed control in cassava. Cultural control of weeds in cassava.
Palavras-Chave:  Controle de doenca; Controle de praga; Cultivo; Cultural methods.
Thesagro:  Armazenamento; Mandioca; Pratica Cultural.
Thesaurus Nal:  cassava; disease control; pest control; storage.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU21914 - 1ADDLV - --633.6820601W373c1983.00038
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/05/2019
Data da última atualização:  02/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CAMARGO, A. C. de; BIASOTO, A. C. T.; SCHWEMBER, A. R.; GRANADO, D.; RASERA, G. B.; FRANCHIN, M.; ROSALEN, P. L.; ALENCAR, S. M.; SHAHIDI, F.
Afiliação:  Adriano Costa de Camargo; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; Andrés R. Schwember; Daniel Granato; Gabriela Boscariol Rasera; Marcelo Franchin; Pedro L. Rosalen; Severino Matias Alencar; Fereidoon Shahidi.
Título:  Should we ban total phenolics and antioxidant screening methods? The link between antioxidant potential and activation of NF-KB using phenolic compounds from grape by-products.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 290, p. 229-238, 2019.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2019.03.145
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Free radical imbalance is associated with several chronic diseases. However, recent controversies have put in check the validity of colorimetric methods to screen the functionality of polyphenols. Therefore, in this study two antioxidant methods, based on chemical reactions, were tested for their ability in anticipating the reduction of the activation of NF-κB using LPS-activated RAW 264.7 macrophages, selected as a biological model. Grape processing by-products from winemaking showed higher total phenolic content (TPC), antioxidant capacity towards peroxyl radical (31.1%) as well as reducing power (39.5%) than those of grape juice by-products. The same trend was observed when these samples were tested against LPS-activated RAW 264.7 macrophages by reducing the activation NF-κB. Feedstocks containing higher TPC and corresponding ORAC and FRAP results translated to higher reduction in the activation of NF-κB (36.5%). Therefore, this contribution demonstrates that colorimetric methods are still important screening tools owing their simplicity and widespread application.
Palavras-Chave:  Compostos fenólicos; Fenólicos bioativos; Redução de poder antioxidante férrico.
Thesagro:  Subproduto; Uva.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58605 - 1UPCAP - DD
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