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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  16/11/2022
Data da última atualização:  16/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAULA, B. V. de; ROZANE, D. E.; SANTOS, E. M. H. dos; VITTO, B. B.; HINDERSMANN, J.; ANTUNES, L. E. C.; NAVA, G.; LOSS, A.; MELO, G. W. B. de; NICOLOSO, F. T.; BRUNETTO, G.
Afiliação:  BETANIA VAHL DE PAULA; DANILO EDUARDO ROZANE; EDUARDO MACIEL HAITZMANN DOS SANTOS; BEATRIZ BATICINI VITTO; JACSON HINDERSMANN; LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT; GILBERTO NAVA, CPACT; ARCÂNGELO LOSS; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO; FERNANDO TEIXEIRA NICOLOSO; GUSTAVO BRUNETTO.
Título:  Nitrogen Sources in Young Peach Trees in the Presence and Absence of Paspalum notatum Co-Cultivation.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Agronomy, v. 12, n. 11, 2669, 2022.
ISSN:  2073-4395
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nitrogen (N) sources are applied to soils cultivated with peach trees. But, soil cover crops, as Paspalum notatum, a Pampa biome native species, commonly present in orchards, can absorb part of N, decreasing the amount used by peach trees. The study aimed to evaluate N absorption and physiological parameters of young peach trees cultivated in soil with the presence and absence of Paspalum notatum. The experiment was carried out for 180 days in a greenhouse, where N sources were applied to peach trees in the presence or absence of Paspalum notatum. Urea and organic compost were used. Dry matter, tissue N and physiological parameters were evaluated in peach trees. Dry matter and tissue N were evaluated in Paspalum notatum. Nitrogen in soil was evaluated. The N uptake by the peach trees with urea application, on average, was 32% higher than the N uptake by the peach trees in the control treatment or with organic compost, regardless of the presence or absence of Paspalum notatum. Cultivation with Paspalum notatum decreased N uptake by peach trees and, consequently, peach trees photosynthetic pigment content, and stimulated senescence anticipation in about 30 days. However, the total dry matter of peach trees cultivated with Paspalum notatum in any of the treatments applied was not modified. These results may guide new ways of co-cultivating cover crops and young peach trees.
Thesagro:  Nitrogênio; Paspalum Notatum; Pêssego; Prunus Persica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22384 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoVITTO, B. B.; PAULA, B. V. de; HINDERSMANN, J.; MELO, G. W. B. de; ARRUDA, W. S. de; BRUNETTO, G. Aproveitamento pelos pessegueiros do nitrogênio derivado do fertilizante. In.: REUNIÃO SUL BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO, 12., 2018, Xanxerê. Anais... Xanxerê: SBCS, 15 a17 abril 2018.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBRUNETTO, G.; PAULA, B. V. de; MELO, G. W. B. de; GARLET, L. P.; VITTO, B. B. Recuperação anual e residual do nitrogênio derivado da ureia por pessegueiros. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUICULTURA, 28., 2019, Petrolina, PE. Anais...Fruticultura de Precisão: desafios e oportunidades. Petrolina: EMBRAPA: UFVSF, 26 a 30 set. 2019. p. 2345-2348.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPAULA, B. V. de; VITTO, B. B.; SETE, P. B.; TRAPP, T.; ZALAMENA, J.; MELO, G. W. B. de; BALDI, E.; TOSELLI, M.; ROZANE, D. E.; BRUNETTO, G. Annual and residual urea nitrogen contribution to the nutrition of peach trees (Prunus persica L.) grown under subtropical climate. Scientia Horticulturae, v. 284, e-110099, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPAULA. B. V. de; SILVA, L. S. da; MELO, G. W. B. de; MAYER, N. A.; VITTO, B. B.; SOUZA, R. O. S.; BRUNETTO, G. Parâmetros cinéticos de absorção de nitrogênio em cultivares de portaenxertos de pessegueiros. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2017.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 11., 2017, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2017. p. 33.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoPAULA, B. V. de; ROZANE, D. E.; SANTOS, E. M. H. dos; VITTO, B. B.; HINDERSMANN, J.; ANTUNES, L. E. C.; NAVA, G.; LOSS, A.; MELO, G. W. B. de; NICOLOSO, F. T.; BRUNETTO, G. Nitrogen Sources in Young Peach Trees in the Presence and Absence of Paspalum notatum Co-Cultivation. Agronomy, v. 12, n. 11, 2669, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANELLO, L. O.; SCHWALBERT, R.; MARQUES, A. C. R.; TAROUCO, C. P.; VITTO, B. B.; KRUG, A. V.; SANTOS, J. P. J. dos; GALARZA, B. P.; ZALAMENA, J.; SANTOS, H. P. dos; MELO, G. W. B. de; BRUNETTO, G. Photosynthetic activity and grape yield of 'Alicante Bouschet' (Vitis vinifera L.) grapevines submitted to nitrogen supply methods and doses. Vitis, v. 59, p. 133-140, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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