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Registros recuperados : 10 | |
3. | | VIAN, A. L.; BREDEMEIER, C.; PIRES, J. L. F.; CORASSA, G. M.; VANIN, J. P. Ecologia, fisiologia e práticas culturais: aplicações da agricultura de precisão na cultura da soja. In: MARTIN, T. N.; PIRES, J. L. F.; VEY, R. T. Tecnologias aplicadas para o manejo rentável e eficiente da cultura da soja. Santa Maria: GR, 2022. p. 275-296. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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4. | | BAMBERG, R.; CARON, B. O.; BEHLING, A.; ELOY, E.; VIAN, A. L.; BUSANELLO, C.; UBESSI, C. Sobrevivência inicial de cinco espécies florestais na região norte do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE FLORESTAS ENERGÉTICAS, 1., 2009, Belo Horizonte. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 178). Seção: Silvicultura e Produção de Biomassa. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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6. | | ELOY, E.; CARON, B. O.; BEHLING, A.; BAMBERG, R.; VIAN, A. L.; DENARDI, L.; MARTINS, F. B. Sobrevivência inicial de essências florestais na Região Norte do Rio Grande do Norte. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE FLORESTAS ENERGÉTICAS, 1., 2009, Belo Horizonte. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 178). Seção: Silvicultura e Produção de Biomassa. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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7. | | SANTOS, F. L. dos; SILVA, F. B. da; SÁ, E. L. S. de; VIAN, A. L.; MUNIZ, A. W.; SANTOS, R. N. dos. Inoculation and co-inoculation of growth promoting rhizobacteria in irrigated rice plants. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 14, n. 3, e5665, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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8. | | Vian, A. L.; Bredemeier, C.; Drum, M. A.; Morais, G. L.; Franchestte, J. A. B.; PIRES, J. L. F.; Garaffa, M.; Trentin, C.; Fornari, M. Modelo para adubação nitrogenada em cobertura em taxa variada em trigo por meio do NDVI no sul do Brasil. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 13., 2019, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Ed. do Autor, 2019. p. 155-159. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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9. | | CARON, B. O.; SCHIMIDT, D.; CANTARELLI, E. B.; SOUZA, V. Q. de; BEHLING, A.; BAMBERG, R.; BUSANELLO, C.; VIAN, A. L. Sistemas agroflorestais como alternativa para a região do Médio Alto Uruguai do Rio Grande do Sul. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE DINÂMICAS DE FLORESTAS, 1., 2008, Curitiba. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2008. 1 CD-ROM. Resumo 53. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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10. | | Drum, M. A.; Bredemeier, C.; Vian, A. L.; Morais, G. L.; Francheschette, J. A. B.; Belo, A. R.; Trentin, C.; Santos, L. B. dos; PIRES, J. L. F. Curva de absorção de nitrogênio para a cultura do trigo. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 13., 2019, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Ed. do Autor, 2019. p. 571-575. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 10 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
10/07/2018 |
Data da última atualização: |
04/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
PAIVA, C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; GARCIA, M. A. V. T.; CARVALHO, C. W. P. de. |
Afiliação: |
Caroline Liboreiro Paiva, Universidade Federal de Minas Gerais; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Maria Aparecida Vieira Teixeira Garcia, Universidade Federal de Minas Gerais; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA. |
Título: |
Acceptability and study of shelf life of gluten free cereal bar with popped and extruded sorghum based on a consumer acceptability. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Caderno de Ciências Agrárias, Belo Horizonte, v. 10, n. 1, p. 52-58, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cereal bars have been an excellent vehicle for delivering functional ingredients to food market. Researches has showed that sorghum is a great source of phenolic compounds. Besides, it is a gluten free cereal, therefore a potential ingredient to celiac diets. Thus, a cereal bar with popped sorghum, sorghum extrudates, cashew fiber and dehydrated banana was formulated. Sensory acceptability of this product was determined by two panels: one panel composed of celiac individuals and another by non-celiac subjects. The product shelf life was estimated by the acceptability limit methodology. After remained stored for 120 days under 25°C, the shelf life was estimated at 163 ± 52 days. The sensorial study has not found significant differences in relation to overall acceptability between celiac and non-celiac individuals. This study suggest that sorghum co-products could be used successfully as a food ingredient to develop new formulations of the gluten free cereal bars. |
Palavras-Chave: |
Celíaco; Desenvolvimento de produto; Teste hedônico. |
Thesagro: |
Alimento; Cereal; Composição Química; Glúten; Sorghum Bicolor; Vida de Prateleira. |
Thesaurus NAL: |
Sorghum bicolor subsp. bicolor. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/182437/1/Acceptability-study.pdf
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Marc: |
LEADER 01863naa a2200277 a 4500 001 2095082 005 2018-09-04 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAIVA, C. L. 245 $aAcceptability and study of shelf life of gluten free cereal bar with popped and extruded sorghum based on a consumer acceptability.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aCereal bars have been an excellent vehicle for delivering functional ingredients to food market. Researches has showed that sorghum is a great source of phenolic compounds. Besides, it is a gluten free cereal, therefore a potential ingredient to celiac diets. Thus, a cereal bar with popped sorghum, sorghum extrudates, cashew fiber and dehydrated banana was formulated. Sensory acceptability of this product was determined by two panels: one panel composed of celiac individuals and another by non-celiac subjects. The product shelf life was estimated by the acceptability limit methodology. After remained stored for 120 days under 25°C, the shelf life was estimated at 163 ± 52 days. The sensorial study has not found significant differences in relation to overall acceptability between celiac and non-celiac individuals. This study suggest that sorghum co-products could be used successfully as a food ingredient to develop new formulations of the gluten free cereal bars. 650 $aSorghum bicolor subsp. bicolor 650 $aAlimento 650 $aCereal 650 $aComposição Química 650 $aGlúten 650 $aSorghum Bicolor 650 $aVida de Prateleira 653 $aCelíaco 653 $aDesenvolvimento de produto 653 $aTeste hedônico 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aGARCIA, M. A. V. T. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 773 $tCaderno de Ciências Agrárias, Belo Horizonte$gv. 10, n. 1, p. 52-58, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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