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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  09/06/2008
Data da última atualização:  18/02/2011
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  SOUZA, F. R. S. de; VELOSO, C. A. C.; EL HUSNY, J. C.; CARVALHO, E. J. M.; CORRÊA, J. R. V.
Afiliação:  FRANCISCO RONALDO SARMANHO DE SOUZA, CPATU; CARLOS ALBERTO COSTA VELOSO, CPATU; JAMIL CHAAR EL HUSNY, CPATU; EDUARDO JORGE MAKLOUF CARVALHO, CPATU; JOÃO ROBERTO VIANA CORRÊA, CPATU.
Título:  Avaliação de cultivares de milho nas regiões Nordeste, Oeste e Baixo Tocantins no Estado do Pará.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2005.
Páginas:  6 p.
Descrição Física:  il.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Comunicado técnico, 146).
Idioma:  Português
Notas:  EL HUSNY , J. C. [i.e. EL-HUSNY, J. C.]. Disponível também on-line.
Conteúdo:  Este trabalho foi desenvolvido com o objetivo de avaliar variedades e híbridos pré-comerciais e comerciais de milho, visando selecionar e recomendar cultivares de alta produtividade e boa adaptação às condições ambientais do Nordeste, Oeste e Baixo Tocantins Paraense.
Palavras-Chave:  Brasil; Pará.
Thesagro:  Milho; Produção; Variedade.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27753/1/com.tec.146.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE44478 - 1EMBFL - --13639CPATU13639
AI-SEDE44478 - 2EMBFL - PP13639CPATU13639a
CPAA21453 - 1EMBFL - --FOL9478FOL9478
CPAF-AP14042 - 1EMBFL - PP0786607866
CPAF-RR11037 - 1EMBFL - --MILHO-Divers - 103MIDI - 103
CPAMN23474 - 1EMBFL - PPFOL 83/092009.00083
CPAO31222 - 1EMBFL - --FOL 16024FOL 16024
CPATU40066 - 1UMTFL - PP1085510855
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  05/09/2016
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALVES, N. G.; JUNQUEIRA, F. B.; ASCARI, I. J.; SOUZA, J. C.; CAMPOS, J. P. A.; FARIA, L. R.; SILVA, D. R.; PAULA, F. A. P.; LIMA, R. R. de; FONSECA, J. F. da.
Afiliação:  JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC.
Título:  Restricted intake and lipid inclusion in Santa Inês ewe lambs diet: age, weight and progesterone concentration at first ovulation.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 13, n. 3, p. 521, Jul./Sept. 2016.
Idioma:  Inglês
Notas:  Proceedings of the 30th Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society (SBTE); Foz do Iguaçu, PR, Brazil, August 25th to 27th, 2016, and 32nd Meeting of the European Embryo Transfer Association (AETE); Barcelona, Spain, September 9th and 10th, 2016.
Conteúdo:  Abstract: The age at first ovulation is influenced by several factors, and nutrition has an essential role on it. Lipids provide essential fatty acids that are positively associated to reproductive aspects. The aims of this study were to evaluate the effects of lipid inclusion and restricted intake on age and weight at the first ovulation and the serum progesterone (P4) concentration at the sixth day after first ovulation. Thirty-five Santa Inês ewe lambs with initial body weight (BW) of 21.5 ± 0.3 kg and age of 91.6 ± 1.4 days were used. Animals were blocked according to initial BW and distributed to one of four treatments: animals receiving diet without lipid inclusion (3.5% ether extract ? EE), ad libitum intake (WLI-ALI, control group, n = 9); diet without lipid inclusion and restricted intake (WLI-RI, n = 9); lipid inclusion diet, represented by toasted and broken soybean (9.8% EE), ad libitum intake (LIP-ALI, n = 8); and lipid inclusion diet and restricted intake (LIP-RI, n = 9). Ewe lambs subjected to restricted intake had 84% of the diet offered to those in ad libitum treatments. The individual daily dry matter intake (DMI) and EE intake (EEI) were measured and the animals were weekly weighted until 35 kg BW. For P4 analysis, blood samples were collected once a week after the animals reached 25 kg BW and twice a week after 30 kg until 35 kg BW. Ovulation was estimated to occur on the sixth day before P4 ?1 ng/mL. DMI, EEI, average daily weight gain until first ovulat... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Crude fat; Raça Santa Inês; Supplementary feeding.
Thesagro:  Gordura; Lipídio; Ovelha; Ovino; Proteína Bruta; Reprodução animal; Suplemento alimentar; Suplemento energético.
Thesaurus NAL:  Ewes; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147105/1/CNPC-2016-Restricted.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC31421 - 1UPCRA - DD
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