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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
03/03/2004 |
Data da última atualização: |
16/10/2007 |
Autoria: |
VARLEY, M. A.; WISEMAN, J. (ed.). |
Título: |
The weaner pig: nutrition and management. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
New York: CABI Publishing, 2001. |
Páginas: |
336 p. |
ISBN: |
0-85199-532-2 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
This book is the proceedings of a Conference organized by the British Society of Animal Science (as part of their "Occasional Meeting" series), held at the University of Nottingham, UK, in setember 2000. |
Conteúdo: |
Growth of the young weaned pig; Energy requirements of the young pig; Protein and amino acid requirements of weaner pigs; Starch digestion in piglets; Non-starch polysaccharides in the diets of young weaned piglets; Individual feed intake of group-housed weaned pigs and health status; The weaner pig - enzymes and biotechnology for the future; Liquid feeding for the young piglet; Digestive physiology and development in pigs; Enteric immunity and gut health; Enteric and respiratory diseases in the young weaned piglet; Gut health: practical considerations; Aerial pollutants from weaner production; Behaviour of the young weaner pig; Practical management and housing of the young weaned piglet; Weaning systems in relation to disease; Weaning in practice. |
Palavras-Chave: |
Desmame. |
Thesagro: |
Leitão; Manejo; Nutrição; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01455nam a2200217 a 4500 001 1441963 005 2007-10-16 008 2001 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a0-85199-532-2 100 1 $aVARLEY, M. A. 245 $aThe weaner pig$bnutrition and management. 260 $aNew York: CABI Publishing$c2001 300 $a336 p. 500 $aThis book is the proceedings of a Conference organized by the British Society of Animal Science (as part of their "Occasional Meeting" series), held at the University of Nottingham, UK, in setember 2000. 520 $aGrowth of the young weaned pig; Energy requirements of the young pig; Protein and amino acid requirements of weaner pigs; Starch digestion in piglets; Non-starch polysaccharides in the diets of young weaned piglets; Individual feed intake of group-housed weaned pigs and health status; The weaner pig - enzymes and biotechnology for the future; Liquid feeding for the young piglet; Digestive physiology and development in pigs; Enteric immunity and gut health; Enteric and respiratory diseases in the young weaned piglet; Gut health: practical considerations; Aerial pollutants from weaner production; Behaviour of the young weaner pig; Practical management and housing of the young weaned piglet; Weaning systems in relation to disease; Weaning in practice. 650 $aLeitão 650 $aManejo 650 $aNutrição 650 $aSuíno 653 $aDesmame 700 1 $aWISEMAN, J.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
11/04/2017 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ALENCAR, J. A. de; MORAES, G. J. de; DELALIBERA JUNIOR, I.; ARAUJO, W. F. |
Afiliação: |
JOSE ADALBERTO DE ALENCAR, CPATSA; GILBERTO JOSE DE MORAES, CNPMA; ITALO DELALIBERA JUNIOR, CPATSA; WELLINGTON FARIAS ARAUJO, CPATSA. |
Título: |
Métodos de criação de ácaros fitoseideos (Acari: Phytoseiidae), predadores do ácaro verde da mandioca. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 6., 1990, Londrina. Programação e resumos. Londrina: Sociedade Brasileira de Mandioca, 1990. |
Páginas: |
p. 36. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O ácaro verde da mandioca, Mononychellus tanajoa (Acari: Tetranychidae), e considerado uma das pragas mais importantes da mandioca, causando grandes perdas a esta cultura. Ácaros predadores da familia Phytoseiidae são considerados os predadores mais eficientes de ácaros fitófagos. Objetivando a criação massal destes ácaros para liberação inoculativas ou inundativas, foram adaptados e desenvolvidos métodos baseados em trabalhos ja descritos por McMurtry & Scriven (1965). Estão sendo criadas treze espécies de predadores, sendo que a maior parte alimenta-se de ovos de ácaro rajado (Tetranychus urticae Koch), obtidos em casa de vegetação sobre plantas de feijao, e pólen de mamona (Ricinus communis L.). Entretanto, a criação de um dos principais predadores (Amblyseius limonicus (Garman & McGregor)), só foi possível com o desenvolvimento de um novo método, descrito neste trabalho. Para criação desta especie utilizou-se todas as fases do ácaro verde (Mononychellus tanajoa (Bondar)). |
Palavras-Chave: |
Ácaro fitoseídeo; Amblyseius limonicus; Insect. |
Thesagro: |
Ácaro; Ácaro Verde; Criação; Inseto; Mandioca; Método; Mononychellus Tanajoa; Tetranychus Urticae. |
Thesaurus NAL: |
Acari; Cassava; Phytoseiidae. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158871/1/Gilberto-1990-1.PDF
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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