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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  18/10/2023
Autoria:  VAN VLECK, L. D.; HENDERSON, C. R.
Título:  Measurement of genetic trend.
Ano de publicação:  1961
Fonte/Imprenta:  Journal of Dairy Science, v. 44, n. 9, p. 1705-1710, Sep., 1961.
DOI:  10.3168/jds.S0022-0302(61)89943-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: A method for estimating trend in genetic merit is described for a population consisting of animals sired by artificial insemination and of animals sired naturally. The contemporary comparison of unselected progeny of an artificially used sire and their naturally sired contemporaries making first records under the same conditions constitutes a unit of observation. This observation consists of an effect of the artificially used sire, an effect due to the random sample of natural service sires with progeny making records in the same year-season, and a random error. This model is fitted by the method of least squares to estimate trend in natural service progeny. Trends in merit of artificially sired daughters and of naturally sired daughters were estimated by this procedure for New York DHIA Holstein herds. From 1951 to 1959 the natural service genetic merit increased by 17lb. of fat and 399lb. of milk, whereas the genetic merit of the artificially sired population increased by 25lb. of fat and 512lb. of milk. The artificially sired daughters were superior in all seasons for milk and fat yield.
Palavras-Chave:  Melhoramento genetico.
Thesagro:  Genética Animal.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC8559 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  13/01/2020
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LEITE, A. I. N; PEREIRA, C. G.; ANDRADE, J.; VICENTINI, N. M.; BELL, M. J. V.; ANJOS, V.
Afiliação:  Antonio Iranaldo Nunes Leite; Cristina Guimarães Pereira; Jonathan Andrade; NIVEA MARIA VICENTINI, CNPGL; Maria José Valenzuela Bell; Virgílio Anjos.
Título:  FTIR-ATR spectroscopy as a tool for the rapid detection of adulterations in butter cheeses.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  LWT. Food Science and Technology, v. 109, p. 63-69, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.lwt.2019.04.017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study assessed the potential application of Fourier-Transformed Infrared spectroscopy using AttenuatedTotal Reflectance (FTIR-ATR) coupled with multivariate approaches to characterize and detect adulterations inbutter cheeses (BC) with soybean oil (SO). In general, as the adulterations were performed, there is a decrease inband intensities related to proteins, while for most bands related to lipid, the substitution of butter oil (BO) bySO led to increases in their intensities up to 70% of fraud. The band near 3007 cm−1was evinced only inadulterated cheeses. Principal component analysis differentiated the samples validating the spectral observa-tions. A partial least squares model allowed the prediction of the percentage of SO added into the samples withlow residuals. FTIR-ATR spectroscopy associated with chemometrics showed good performance in the detection of butter cheeses?adulterations.
Palavras-Chave:  Adulteration; Authentication; Butter cheese.
Thesaurus NAL:  Chemometrics; Vegetable oil.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208615/1/Artigo-LWT-FoodSciTech-Nivea-FTIR.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL24968 - 1UPCAP - DD
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